20 BİN ESENLERLİ İLE BÜYÜK ESENLER İFTARI

 

 

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun katılımıyla düzenlenen Büyük Esenler İftarı'nda 20 bin Esenlerli, kardeşlik sofralarında iftar yaptı.

 

Esenler Belediyesi'nin, Tomurcuk Eğitim Kurumu ile düzenlediği Büyük Esenler İftarı'nda binlerce Esenlerli aynı sofrada buluşup oruçlarını açtı. Esenler Dörtyol Meydanı'nda gerçekleştirilen iftara; İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, AK Parti İstanbul Milletvekili Adayı Mustafa Demir, Esenler Kaymakamı Hulusi Şahin, Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, AK Parti Esenler İlçe Başkanı Umut Özkan, Tomurcuk Eğitim Kurumları Yönetim Kurulu Başkanı Yunus Çiftçi ve yaklaşık 20 bin vatandaş katıldı.

 

11 ayın sultanı Ramazan Ayı'nda aynı sofralarda buluşan 7'den 70'e binlerce vatandaş ezanın okunmasıyla dualar eşliğinde oruçlarını açtı. Bakan Soylu, Başkan Göksu ile birlikte, protokol masasında değil vatandaşların bulunduğu masada iftar yaptı.

 

YENİ NESİLLERİMİZ DEĞERLERİMİZİ BİLSİN İSTİYORUZ

Programda ilk konuşmayı yapan Tomurcuk Eğitim Kurumları Yönetim Kurulu Başkanı Yunus Çiftçi, "Bizler, yeni nesillerimiz değerlerimizi, paylaşmanın huzurunu, muhabbetin kıymetini unutmasınlar diye her zaman çaba gösteriyoruz. Bu kapsamda Büyük Esenler İftarı'nda sizlerle buluşmak bizim için çok kıymetli" dedi.

 

BÖYLE SOFRALAR BİRLİĞİMİZİ DAİM KILIYOR

AK Parti Esenler İlçe Başkanı Umut Özkan da Büyük Esenler İftarı'nın ülkenin birliğini gösterdiğini belirterek, "İnşallah böyle sofralar, ülkemizin birlik ve beraberliğini daim kılacaktır. Allah'ın izniyle bir ve beraber olan ülkemizin önünde de hiçbir güç duramayacaktır" diye konuştu.

 

RAMAZAN'IN BEREKETİNİ BU SOFRALARDA PAYLAŞIYORUZ

"Esenler'in geleneğidir bu toplu iftarlar" diyen Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, "Esenler bir Ramazan'da bütün sokaklarda iftarını yaptıktan sonra Ramazan'ın sonlarına doğru Dörtyol Meydanı'nda, Davutpaşa ve Atışalanı Caddesi'nde bütün Esenler'in sakinlerini bir araya getirir. Bugün yaklaşık 20 bin kardeşimizle beraber aynı iftar sofrasında buluştuk. Bizler bu şehrin sakinleri olarak, kardeş olduğumuzu hatırlamak, Ramazan'ın bereketini birlikte hissetmek için burada beraberiz. Bir ve beraber olduğumuzu, birlikte Türkiye olduğumuzu görmek isteyenler bu iftar sofralarına bakarlarsa görürler" şeklinde konuştu. Göksu, vatandaşları Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da katılacağı, Kadir Gecesi'nde düzenlenecek "10 Bin Hatim, 100 Bin Dua" programına da davet etti.

 

GÜÇLÜ TÜRKİYE İÇİN GÜÇLÜ MECLİS

AK Parti İstanbul Milletvekili adayı Mustafa Demir, 24 Haziran seçimlerinin önemine dikkat çekerek, "Geriye dönük kaotik ortamlara dönülmesinin engellenmesi için, Cumhurbaşkanımız'ın yapacağı tüm icraatlarda desteklenmesi için güçlü bir meclis yapılanmasına ihtiyaç vardır. Bunun arkasından güçlü hükümet, güçlü başkan, güçlü meclis ve güçlü Türkiye gelecektir" dedi.

 

BU SOFRALAR BÜYÜK MİLLET OLMANIN GÖSTERGESİ

Aynı iftar sofralarında buluşmanın büyük millet olmanın göstergesi olduğunu söyleyen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, özetle şunları söyledi:

 

"Aynı sofrada, kimliğimize bakmadan, nerede oturduğumuza bakmadan, birlikte oruç açarak millet oluyoruz. Üzüntülerimizi, sevinçlerimizi paylaşarak millet olduk. Biz bayramda büyüklerimizin ellerini öperek millet olduk. Bin dört yüz yıl aynı sancak altında, aynı kıbleye dönerek beraber namaz kılan o insanlara sırtımızı dönmeyerek millet olduk. Biz büyük ve asil bir milletiz. Bu asil ve büyük millet her zaman ilerlemeye yönelik adım atmıştır ama bizi hep engellemeye çalıştılar. Ne yapmış olursa olsunlar, ezanla beraber hep birlikte orucumuzu açtık. Demek ki bizi dinimizden, inancımızdan, kardeşliğimizden ayıramadılar. Ezan bize sadece oruç açtırmaz, bizi sadece namaza çağırmaz. Bu coğrafyada okunan beş vakit ezan, gönlümüze, vicdanımıza, özümüze, ahlakımıza ve bize bizi hatırlatan bir unsurdur."

 

 

 

50 GRAMLIK OY PUSULASI BİZE KAPI AÇTI

 

Türkiye'ye tuzak kuranlara, darbe yapmak isteyenlere karşı 24 Haziran'ın çok önemli olduğunu ve sandıkların oylarla patlatılacağını dile getiren Soylu, " 24 Haziran'da attığınız her oy burada sadece 80 milyon vatandaşımız ilgilendirmiyor. Böyle düşünüyorsak yanılıyoruz. Bazen tecavüze uğrayan bir kadına merhem oluyor. Güçlüyse iktidarınız kuvvetliyse bazen hamile annenin karnına şiş batırılmasına engel oluyor. Bazen Filistin'deki bir drama, bazen 5 ülkenin bir raya gelerek dünyaya istediği gibi oyunu oynamasına engel oluyor. 50 gramlık oy pusulası insanlarımızı başörtülü başörtüsüz diye ayıranların, üniversiteye gitmesine engel olanların kapısını bize açtı. 24 Haziran için mağdurların ve mazlumların buradan güçlü bir ses duyması lazım" dedi.

 

KAYIP KIZI AİLESİNE ULAŞTIRDI

 

Vatandaşlar Soylu'ya yoğun ilgi gösterirken fotoğraf çekilebilmek için birbirleriyle yarıştı. Öte yandan Bakan Soylu alanda kaybolup ağlayarak yanına gelen küçük bir kızı teselli ederek ailesine ulaştırdı.