Üsküdar Belediyesi geri dönüşümden sağladığı gelirle EBA yüklü tabletleri güzel bir tatil hediyesi olarak ara dönem tatili öncesi öğrencilere dağıttı.

Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen’nin katılımıyla Belediye Hizmet Binası’nda başlayan dağıtım töreni daha sonra öğrencilerin evleri tek tek ziyaret edilerek devam etti.

Başkan Türkmen tablet dağıtımı önce yaptığı konuşmada, “Üsküdar Belediyesi olarak Milli Eğitim Müdürlüğümüzle bir protokol yaptık. Dedik ki Üsküdar’da EBA programına bağlanabilecek imkânı olmayan ailelerin çocuklarını tespit ederek bize bildirin. Biz de öğrencilerimize tablet hediye edelim. Sağ olsun Milli Eğitim Müdürlüğümüz Üsküdar’daki tüm okullarda bir çalışma yaptı. Üsküdar’da yaklaşık 80, 90 bin öğrencimiz var. Bu öğrenciler arasından ihtiyaç sahibi ailelerin çocuklarına biz tablet verelim istedik. İlk etapta 5 bin tabletle bu işi başlatıyoruz. 5 bin adet tablet Üsküdar’da özellikle ihtiyaç sahibi ailelerin çocuklarına, yetim, öksüz çocuklara bunları ulaştıracağız. Şunu özellikle ifade edeyim. Geçtiğimiz yıl bir kampanya başlattık Üsküdar’da. Çöpleri ayrıştırarak toplayalım. Çocuklara okul kıyafetleri,  kırtasiye yardımı, burs yardımı, engellilere engelli aracı gibi. 1 yıldır çöpten elde ettiğimiz gelirle bu defa gördüğünüz bu tabletleri aldık. Yani bu tabletlerin alınmasında Üsküdarlı hemşehrilerimizin çok katkısı var. Vatandaşın çöpünden elde ettiğimiz gelirle 5 bin tane çocuğumuza tablet göndereceğiz. Bugün dağıtacağız. Dağıtımı da şöyle olacak. Vatandaşlarımız ve çocuklarımızı hiç mahcup etmeyeceğiz. Bunu gidip okullarda dağıtmak da var ama veremediğimiz çocuklar üzülecek. Bir de alırken alan çocuğun durumu da belli olacak. Belediyedeki çalışma arkadaşlarımızla bizzat gideceğiz vatandaşın evine, kapısını çalıp, tabletini bırakıp ayrılacağız. Çocuklarımız bu sayede derslerinden geri kalmayacaklar. Salgın sürecinin oluşturduğu dezavantajı avantaja çevirmek istiyoruz. Bugün bu işe besmeleyle 5 bin adet tabletle başlamış oluyoruz. Bunun devamı gelecektir” şeklinde konuştu.