ÜSKÜDAR BELEDİYESİ’NDEN 65 YAŞ ÜSTÜ BÜYÜKLERİMİZE TEŞEKKÜR BELGESİ VERİLDİ

Koronavirüs önlemleri kapsamında ülkemizde 65 yaş üstü büyüklerimiz için 20 Mart tarihinden itibaren sokağa çıkma kısıtlaması getirilmişti. Yaklaşık iki aydır evlerinden dışarı çıkamayan 65 yaş üstü ve kronik rahatsızlığı bulunan vatandaşlar, 10 Mayıs Pazar günü 11.00-15.00 saatleri arasında yürüme mesafesiyle sınırlı olmak kaydıyla dışarı çıkabildi.

Maskelerini takıp, sosyal mesafe kuralına uyarak hafta sonu yapılan sokağa çıkma kısıtlaması ile Üsküdar’da boş kalan parklarda salıncak keyfi yapan, sahilde Boğaz havası alan, meydanda, çimlerde spor yapıp şarkılar söyleyen çınarlar adeta çocuklar gibi eğlendi.

90 yaşındaki Ayşe Teyze de Kuzguncuk sahilde oturup, güneşli havanın tadını çıkaranlardan oldu. Yalnız yaşayan Ayşe Teyze, Üsküdar Belediyesi “Vefa Sosyal Destek Grubu” nu arayarak sokağa çıkmak için destek talebinde bulundu. Ekipler, hemen yanına giderek dışarı çıkmasına yardımcı oldu ve kendisine refakatçilik yaptı. 70 yıldır Kuzguncuk’ta yaşayan Ayşe Teyze, “Kuzguncuk sahili çok özledim. 2 aydır evdeyim, çok sıkıldım. Şimdi çok şükür denizin kokusunu içime çektim. Allah her şeyi ayarlar” dedi.Vefa Sosyal Destek Grubuna yardımları için teşekkür eden teyzemiz uygulamadan çok mutlu olduğunu belirtti.

Aynı zamanda Üsküdar Belediyesi, 4 saatlik izin ile sokağa çıkan 65 yaş üstü büyüklerimize hediyelerini de takdim etti. Yaklaşık iki aydır büyük sabır ve tahammülle evlerinde kalan büyüklerimiz için hazırlanan “Teşekkür Belgesi”,  Vefa Sosyal Destek Grubu aracılığı ile takdim edildi. Vatandaşlara maske, kolonya ve Anneler Günü olması vesilesi ile çiçek de hediye edildi.