Bilim Kurulu toplantısının ardından açıklama yapan Bakan Koca, Perşembe gününden itibaren sağlık çalışanlarını aşılanmasına başlanacağını duyurdu. Daha sonra Koronavirüs Bilim Kurulu üyeleriyle birlikte dün akşam Ankara Şehir Hastanesi'ne geçen Bakan Koca ile beraberindekiler koronavirüs aşısı oldu.

Koca, "Bugün itibarıyla testler tamamlandı. Ülkemize gelen her aşı için bu güvenlik testleri rutin olarak yapılmaktadır. Bildiğiniz gibi daha önce acil kullanım onayı vermek üzere değerlendirme yapabilmek için faz-3 çalışması ülkemizde devam eden aşının sonuçlarını talep etmiştik. Bugün akşam saatlerinde Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz kurumu aşıya acil kullanım onayı verdiğini duyurmuştur." dedi.

SAĞLIK ÇALIŞANLARI AŞILANIYOR

Çin'den Türkiye'ye getirilen CoronaVac aşısı İstanbul Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi Prof. Dr. Cemil Taşcıoğlu Şehir Hastanesi'nde sağlık çalışanlarına yapılmaya başladı.

İlk aşıyı olan doktor, ağrı ve sızı hissetmediğini belirtti. "Her şey yolunda işliyor." diyen doktor aşının tüm millete hayırlı olması temennisinde bulundu.

Sakarya`da da aynı şekilde sağlık çalışanlarına yönelik yeni tip koronavirüs (Covid-19) aşıları uygulanmaya başlanırken, aşı öncesi kayıt işlemleri gerçekleştirildi.