Ümraniye Belediyesi’nin bünyesinde bulunan arama kurtarma ekipleri, güç tazeleyerek yeni ekibi ile göreve başladı. Modernize edilen araç ve gereçleri ile her türlü doğal afete hazır hale getirilen ekipler, AFAD koordinatörlüğünde eğitimden geçti.

Arama kurtarma ekibinin başında bulunan Sivil Savunma Amiri Ayhan Hayta, “Ülkemizde ve ilçemizde yaşanması muhtemel her türlü sel, yangın ve deprem gibi afetlere yönelik halkımızın can ve mal güvenliğini korumak amacıyla bütün eğitimlerimizi başarılı bir şekilde tamamladık. Bu eğitimlerin ardından 12 kişilik ekibimizle birlikte güç tazeleyerek göreve hazır bir şekilde bekliyoruz” dedi.

Eğitimler sırasında sel felaketleri, yangın ve deprem eğitimleri aldıklarını belirten Ayhan Hayta, “Afet durumunda doğru ve zamanında müdahale edebilmek için eğitimlerimizi AFAD koordinatörlüğünde gerçekleştirdik. Arama kurtarma aracımızda en son teknolojiye sahip cihazlarla vatandaşlarımıza yardımcı olmak için hazırız” diye konuştu.

Arama kurtarma ekibinin aracında baçta kırıcılar olmak üzere jeneratör, aydınlatma cihazları, sedyeler ve tıbbi malzemelerden oluşan çok sayıda ekipman yer alıyor.