Erzurumluların ve Tuzla’nın çok sevilen simalarından renkli kişiliğe ile sosyal aktiviteleri ile dikkat çeken Türkiye Taekwondo Federasyonu Asbaşkanı aynı zamanda Tuzla Belediyesi Spor Tesisleri eski Müdürü Zekeriya Tutar geçirdiği ani kalp krizi nedeniyle kaldırıldığı Tuzla Devlet Hastanesi’nde hayatını kaybederek sevenlerini yasa boğdu.

 

TUTAR’IN CENAZESİNE KATILIM YOĞUN OLDU

As Başkan Tutar’ın bugün Tuzla Evliya Çelebi Merkez Camiinde cenaze töreni düzenlendi. Cenaze namazına çok yoğun bir katılım olurken; Çevre ve Şehircilik Eski Bakanı İdris Güllüce, belediye başkanları ve yardımcıları, meclis üyeleri, siyasi parti temsilcileri, spor kulüplerinin temsilcileri, işadamları, dostları, ailesi ve sevenleri tarafından son yolculuğuna dualarla uğurlandı.

Zekeriya TUTAR kimdir?

1965 Yılında Erzurum merkezde doğdu. İlk ve orta öğrenimini Erzurum Aliravi İlköğretim ve İmam hatip lisesinde tamamladı. Aynı dönem okul takımı ve yol sporda uzun yıllar güreş sporu yaptı. Halk Eğitim ve Kültür merkezinde müzik eğitimi aldı ve mahalli sanatçılık yaptı.

1985/1987 yılları arası askerlik görevini İzmir keşif istihbarat ve Gelibolu subay ordu evinde tamamladı. Bu arada Anadolu Üniversitesi İktisadi ve İdari Programlar Mahalli İdareler Yüksekokulundan mezun oldu. 1987’ de ARÇELİK A.Ş Kısım şefliği ve 1989’ da VİSAN A.Ş. ‘ de Elektrik Mekanik Teknik sorumluluğu yaptı.

1992 yılında Tuzla Belediyesi Başkanlık makamında, protokol müdürü olarak 13 yıl görev yaptı. 2004 yılında Tuzla Belediyesi makine ikmal sorumlusu, 2007 yılından itibaren Tuzla Belediyesi Spor ve Tesisler müdürü olarak görevine devam etmekte. Sırası İle S.S.Gülistan Yapı Kooperatifi kurucu ve sonuçlandırıcı Yön. Kurulu Başkanı, Tuzla Belediye Spor Kulübü Başkanlığı, Tuzla Spor Kulübü Başkan Yardımcısı, halen Türkiye Taekwondo Federasyonu İcra kurulu üyesi ve As Başkanı olarak görev yapmakta. 1998’ de Pendik’ te aile şirketi olan El-tek Elektrik Elektronik San. Tic. Ltd. Şirketini kardeşleriyle kurdu. Bu şirketin yönetim kurulu başkanlığını yürütmekte, evli ve üç çocuk babası olan, ZEKERİYA TUTAR, orta derecede İngilizce ve Arapça bilmektedir.