Avrupa Güreş Şampiyonası’nda SANCAKTEPE RÜZGARI

İtalya'nın başkenti Roma'da düzenlenen Avrupa Gençler Güreş Şampiyonası'nda serbest stilde Milli mayoyu giyen Sancaktepe Belediyespor’lu Arif Özen ve Ramazan Sarı Avrupa şampiyonu olarak altın madalya’nın sahibi oldu.

Turnuvada Türk Milli Takımı takım halinde 2 Altın, 1 gümüş, 2 bronz madalya kazandı.Turnuvada Sancaktepe Belediyespor güreşçilerinden 79 kg’da mücadele eden Ramazan Sarı, finalde karşılaştığı Moldovalı rakibini 86 kg’da mücadele eden Arif Özen ise Macar rakibini mağlup ederek Avrupa şampiyonu olarak hem ülkemizin hem de Sancaktepe Belediyespor’un gururu oldular.

ŞAMPİYONLARA MUHTEŞEM KARŞILAMA

Pazartesi sabahı yurda dönen Genç güreşçileri havaalanında karşılamaya gelen Belediye Başkanımız İsmail Erdem, madalya kazanan sporcuları tebrik ettiğini aktararak, "Genç yaşta uluslararası başarı elde eden sporcularımız, birkaç yıl sonra dünya şampiyonaları ve olimpiyat oyunlarında kendilerini gösterecekler. Ülkemize altın madalya kazandıracak ve İstiklal Marşı'mızı okutacaklar. Sancaktepe Belediyesi olarak güreşte tesisleşme ve altyapıya çok büyük önem vermiştik. Altyapıdan gelen Ramazan Sarı ve Arif Özen, Avrupa şampiyonu oldu. Onları yürekten kutluyor ve başarılarının devamını diliyorum." diye konuştu.

Şampiyonada erkekler serbest stil 86 kiloda altın madalyayı boynuna takan Arif Özen, çok mutlu olduğunu kaydederek, "Dünya Şampiyonası'na hazırlanacağım. Hedefler her zaman büyür. Hedefim 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları. Desteklerinden dolayı başkanımız İsmail Erdem'e teşekkür ediyorum." şeklinde görüş belirtti.

Erkekler serbest stil 79 kiloda altın madalya elden eden Ramazan Sarı ise İstiklal Marşı'nı okuttuğu için mutlu olduğunu ve hedefinin Dünya Şampiyonası'nda ay-yıldızlı bayrağı tekrar dalgalandırmak olduğunu ifade etti.