AY YILDIZLI BAYRAĞIN ALTINDA TOPLANDILAR

 

Pendik Belediyesi Cumhuriyetin Kuruluşunun 96. Yılı Etkinlikleri kapsamında Bayrak Yürüyüşü düzenledi. Yürüyüşe ellerinde bayraklarla genç, yaşlı yüzlerce Pendikli eşlik etti. Mehteran takımının çaldığı marşlar eşliğinde 96 metrelik özel yapım Türk bayrağının kullanıldığı yürüyüşte vatandaşlar Cumhuriyetin Kuruluşunun 96. Yılını doyasıya kutladı.

Pendik Belediyesinin geleneksel hale getirdiği bayrak korteji bu yıl da Pendiklilerden yoğun ilgi gördü. Pendik Belediye Başkan Yardımcısı Vahap Doğan, Pendik Kent Konseyi Başkanı Süleyman Yılmaz, AK Parti Pendik İlçe Başkanı Rüstem Kabil ve çok sayıda Pendiklinin katıldığı kortej Pendik Gazipaşa Caddesi’nden başlayarak, Erol Kaya Caddesi ve 19 Mayıs Caddesini dolaştıktan sonra başlangıç noktasında son buldu. Yüzlerce Pendiklinin katılımcı olarak bir o kadar Pendiklinin de alkışlar ve sloganlarla eşlik ettiği kortej Cumhuriyet coşkusunu doruklara çıkardı.

Pendikliler Mehmetçiği sloganlarla destekledi

Korteje katılan vatandaşlar Zeytin Dalı Operasyonu’ndan sonra Barış Pınarı Harekatı’nda da destan yazmaya devam eden mehmetçikleri de unutmadı. Pendik sokakları “Her Türk Asker Doğar” ve Şehitler Ölmez, Vatan Bölünmez” sloganlarıyla inledi.

Cumhuriyet Fotoğrafları Sergisi Yoğun İlgi Gördü

Pendik Belediyesi Cumhuriyetin 96. Yılı Etkinlikleri kapsamında Gazipaşa Meydanı’nda bir de “Cumhuriyet Fotoğrafları Sergisi” kurdu. Cumhuriyetin kuruluşundan bu yana yaşanan süreçler ve hadiselere ışık tutan fotoğraflardan oluşan sergi Pendiklilerden yoğun ilgi gördü. Özellikle miniklerin meraklı gözlerle takip ettiği sergiyi anne ve babalarıysa duygulanarak gezdi.