Bağcılar Belediyesi hem halkla iletişime ışık tutacak hem de hizmetlerin sürdürülmesinde en yüksek verimi sağlayacak bir projeye imza attı. Bu amaçla Bağcılar Belediyesi tarafından “Kaliteli yaşam”, “Yenilikçilik”, “İnsan Odaklılık”, “Katılımcılık”, “Açıklık”, “İletişime açık olmak”, “Bağlantılık”, “Erişilebilirlik” ve “Sürdürülebilirlik” ilkelerini kapsayan bir kılavuz hazırlandı. Başvuru merkezlerinin halkla iletişimdeki güçlü rolüne değinilen kılavuzda; Başvuru Merkezi çalışanlarının vatandaşın ilk adımı attığı andan itibaren uğurlamaya kadar geçen zaman diliminde en iyi şekilde ağırlanması gerektiği anlatılıyor.

Temiz ve düzgün bir görünüm önemli

Kamu görevlilerinin görevlerini yürütürken uymaları gereken etik davranış kalıpları, giyim kuşam, temizlik, saygı ve yüz ifadeleri de maddeler halinde ele alındı. Maddeler arasında en çok dikkat çeken ise 60 saniye kuralının hatırlatıldığı “İnsanlar bizi gördükleri andan itibaren 60 saniye içinde hakkımızda görüşleri oluşur. Bu nedenle Başvuru Merkezi çalışanlarının kişisel bakımlarına özen göstermeleri, temiz ve düzgün bir görünüm içerisinde olmaları önemlidir” oldu. Basımı tamamlanarak personele dağıtılan kılavuzun iletişim hizmetinde en yüksek verimi sağlayacağı ifade ediliyor.

“Belediyenin vatandaşla ilişkisini önemsiyorum”

Çalışmayı başarılı bulduğunu belirten Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, “Bağcılarlıların yaşam kalitesini yükseltecek, hayatını kolaylaştıracak çok sayıda projeyi hayata geçirdik. İlçemizi huzurlu bir kent haline getirmek için çalışmalarımıza hız kesmeden devam ediyoruz. Son olarak hizmet kılavuzunu tasarlayarak önemli bir işe imza attık. Çünkü belediyenin vatandaşla olan ilişkisini çok önemsiyorum. Bu kılavuzun hem bize hem hemşehrilerimize yararlı olacağına inanıyorum. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi.