BAĞCILAR’DA KARNE ALAN ÖĞRENCİLERE YAZ KAMPI MÜJDESİ


 
Bağcılar’da eğitim gören yaklaşık 160 bin öğrenci düzenlenen kapanış töreninin ardından karnelerini alıp uzun bir tatile çıktı. Başarılı okulların ve öğrencilerin ödüllendirildiği programda eğitimciler öğrencilere tatilde boşa vakit geçirmek yerine zayıf olduğu konularda kendilerini takviye etmeleri konusunda tavsiyede bulundu. Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı da öğrencileri eğitimden spora, denizden izciliğe kadar farklı kategorilerdeki yaz kamplarına katılmaya çağırdı.

 

 

2017-2018 Eğitim Öğretim Yılı Kapanışı nedeniyle Bağcılar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde bir tören düzenlendi. Karne heyecanı yaşayan öğrencilerin doldurduğu okul bahçesinde büyük bir coşku yaşandı.

Açılış konuşmasıyla öğrencilere seslenen İlçe Kaymakamı Mustafa Eldivan, “Bugün güzel bir gün. Tatile giriyor olmak ve karneleri alıyor olmak hem eğitimciler hem de öğrenciler için bir heyecan vesilesi. Bu sürecin sadece tatil değil aynı zamanda kendimizi yenilemek için, hayata daha çok adapte olabilmek için ve tecrübelerimizi artırmak için bir vesile olduğunu düşünüyorum. Hepinizi tebrik ediyorum” dedi.

“Güzel başlayan sezon kazasız belasız bir şekilde tamamlandı”

Tatilde gençleri yaz kampına katılmaya çağıran Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı ise “Besmeleyle başladığımız her işte olduğu gibi eğitim döneminde de güzel başlayan sezon Allah’a hamd olsun kazasız belasız bir şekilde tamamlandı. Şimdi hem eğitim hem eğlence süreci başlıyor. Başta bakanlığımız, büyükşehir belediye başkanlığımız ve belediyemiz olmak üzere yaz kamplarının en güzel şekilde farklı ortamlarda hayata geçtiği bir sürece girdiğimizi görüyoruz. İzcilik, spor, deniz ve eğitim kamplarında kendinizi sosyal açıdan yetiştirebilirsiniz. Kampa katılmanız bizleri ziyadesiyle mutlu eder” şeklinde konuştu.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Yılmaz ise şunları söyledi: “2017-2018 öğretim yılı yaklaşık 160 bin öğrencimizin emeklerinin karşılığını görecekleri karne heyecanıyla bugün sona eriyor. Böylece öğrencilerimiz için dinlenme öğretmenlerimiz için yenilenme yöneticilerimiz için sorunların tespiti ve çözümü için bir planlama dönemine giriyoruz. Sevgili öğrenciler tatiller sadece dinlenmek ve boşa vakit geçirmek değildir. Tatil süresince sizi dinlendirecek ve eğlendirecek etkinliklerin yanı sıra zayıf olduğunuz konularda kendinizi takviye etmelisiniz. En önemlisi kitap okuma alışkanlığını edinmelisiniz”

“Başarılı öğrenciler ve okul yöneticileri ödüllendirildi”

Protokol konuşmalarının ardından çeşitli okullardan öğrenciler hünerlerini sergiledi. Kurtdereli Mehmet İlköğretim Okulu öğrencisi Miray Şevval Günlü’nün okuduğu şiirle, Cemil Meriç Ortaokulu öğrencileri koro gösterisi ve Zeynep Bediha Kılıçlıoğlu İlkokulu öğrencileri de sundukları folklor gösterisiyle programa renk kattı.

Törenin yapıldığı Bağcılar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde dereceye giren öğrenciler ile ilçedeki okullar arasında yapılan ambalaj atığı ve atik pil toplama yarışmasında başarılı olan okulların yöneticileri ödüllendirildi.

Kapanış töreni protokolün ve öğretmenlerin karne dağıtımıyla sona erdi.