Pendik Belediyesi'nin vatandaşların talepleri doğrultusunda Fevzi Çakmak Mahallesi'nde 19 Aralık'ta yaptığı geçici tuvalet, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından 20 Aralık'ta kaldırıldı. Vatandaşlar, günlük sirkülasyonun yoğun olduğu, İBB sorumluluğundaki alanda üst geçitlerin bakımı, engelli ve yaşlı vatandaşlar için asansör veya yürüyen merdiven ve tuvalet yapılması için talepte bulundukları halde sonuç alınamayınca Pendik Belediyesi harekete geçti.

PENDİK BELEDİYESİ KURDU, BÜYÜKŞEHİR KALDIRDI!

Fevziçakmak'ta kaldırım kullanımını engellemeyecek, bölge esnaflarına bir mağduriyet oluşturmayacak şekilde tuvalet imal edildi ve 19 Aralık Cumartesi günü, Pendik Belediyesi ekipleri tarafından kuruldu. Bunun üzerine harekete geçen İBB, 20 Aralık Pazar günü, herhangi bir tebliğde bulunmadan tuvaleti kurulduğu yerden kaldırdı. Belediye yetkililerinin ikna çabaları vatandaşların tepkileri İBB'yi durdurmaya yetmedi.

"BİZ YAPTIK DİYE KALDIRDINIZ HADİ SİZ KURUN!"

Pendik Belediye Başkanı Ahmet Cin, korona tedavisinin ardından göreve başladığı ilk gün, yayınladığı video ile İBB'ye sert tepki gösterdi.  Başkan Cin, söz konusu alandaki tuvalet ihtiyacının karşılamakta İBB'nin sorumlu olduğunu ifade ederek, Pendik Belediyesi'nin hizmetini, sorumluluk alanı tartışmasıyla engellemeye çalışan İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne  hizmet çağrısında bulundu.

"TUVALET İHTİYACINI SİYASETE ALET ETMEYİNİZ!"

Pendik Belediye Başkanı Ahmet Cin, konuyla ilgili yaptığı videolu açıklamada şunları kaydetti:

"Koronavirüs tedavim henüz tamamlandı. Bu hafta itibarıyla görevime başladım. Başlar başlamaz, anlaşılması güç bir İstanbul Büyükşehir Belediyesi problemiyle karşılaştım. Öncelikle böyle bir meseleden dolayı kamuoyuna açıklama yapmak zorunda kaldığım için üzgünüm. Konu şu: Fevzi Çakmak Mahallemiz nüfusu yaklaşık 40 bin olan ve insan sirkülasyonunun çok yoğun olduğu bir mahallemiz. Ve toplu taşımanın merkezi konumunda olan bir bölge. Bu alanda her gün, her saat, binlerce insan bir yerden bir yere gitmeye çalışıyor. Doğal olarak vatandaşlarımızın insani ihtiyacı oluyor. Özellikle kadınlarımızın ve engelli vatandaşlarımızın…

Bu alanı kullanan vatandaşlarımızdan ve esnaflarımızdan tuvalet ihtiyacının giderilmesi için çok yoğun talepler aldık. Bizde Pendik Belediyesi olarak bu talepleri İBB yöneticileri ile defalarca görüşmemize rağmen malesef olumlu bir sonuç alamadık.  Ancak bu talebe olumlu dönüş olmadı. Bizler de bu ihtiyacın giderilmesi amacıyla İBB yetki ve sorumluluğunda olmasına rağmen kaldırımın en geniş alanına tuvaleti kurduk.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi kaynaklı haberlerde iki belediye arasında çatışma olduğu şeklinde bir hava oluşturuluyor. Hayır! İki belediye arasında bir çatışma yoktur. Alanda tuvalet ihtiyacı vardır. Büyükşehir Belediyesi bu ihtiyacı karşılamayınca Pendik Belediyesi olarak biz bu hizmeti karşıladık. Büyükşehir Belediyesi bu tuvaleti kaldırmak isteyince ekiplerimiz bu müdahalelerine durdurma girişiminde bulundu. Mesele bundan ibarettir. Israrlar üzerine tuvaleti kaldırma haklarını kullandılar. Vatandaşın tuvalet ihtiyacını giderdiği tuvaleti kaldırmakla nasıl bir hizmet yaptıklarını anlamaya çalışıyoruz. İBB kendi yetki alanlarında vatandaşların ihtiyacını giderdiği tuvaleti yapmakla sorumludur. Hem yapmıyorlar hem de yaptıklarımızı kaldırıyorlar. Tuvalet üzerine çatışma üreten buu yönetim anlayışını utanç verici buluyoruz. Bu anlayıştan İstanbul adına endişe duyduğumuzu ifade etmek istiyorum. Kendilerine ısrarla hatırlatmak istiyorum. Madem kurduğumuz tuvaleti kaldırdınız. O halde ivedilikle oraya tuvaleti kendiniz kurunuz. Tuvalet ihtiyacını bile lütfen siyasete alet etmeyiniz. İBB'nin Pendik'te yapması gereken, yarım kalan önemli yatırımları var. Hiçbirinde malesef bir gram ilerleme yok.."