Sultanbeyli’de gönüllü olarak minik dostlarımıza sahip çıkan hayvanseverler Belediye Başkanı Hüseyin Keskin ile görüştü.
Veterinerlik şefliğinde yapılan toplantıda Sultanbeyli’de daha aktif şekilde sokak hayvanları için neler yapılabilir konusu konuşuldu. Toplantıya yaşanan deprem de can kaybının olmamasının sevindirici olduğunu ifade ederek başlayan Başkan Keskin, “Bir deprem yaşadık, hepimize geçmiş olsun. Hamdolsun hiçbir can kaybı olmadan depremi atlattık. Bu gibi durumları düşünerek oluşturduğumuz Sultanbeyli Arama ve Kurtarma Ekibi (SAKUT) aktif bir şekilde çalışıyor. Herhangi bir afet durumunda ilçemizde 58 noktada ‘Afet ve Acil Durum Toplanma Alanı’mız bulunuyor.” dedi.

“Sizleri Tebrik Ediyorum”

Hayvanseverleri yaptıkları çalışmalar için tebrik eden Başkan Keskin, bu işin sadece aşıdan ibaret olmadığını, bilinçlendirme noktasının daha da önemli olduğunu vurguladı. Hayvanseverlerin insan sevgisi yanında kalplerinde hayvan sevgisini de taşıdıklarını ifade eden Başkan Keskin, “ Allah sayılarınızı artırsın. Sultanbeyli Belediyesi olarak biz de bu konuda yetkin çalışma arkadaşlarımızı görevlendirdik. Hayvan hakları konusunda tüm vatandaşlarımızdan duyarlılık bekliyoruz. Sultanbeyli Gönüllüleri Platformu adı altında Sultanbeyli Çevre Gönüllüleri Platformu’nu oluşturduk. Devamında da hayvan haklarıyla ilgili bir platform kurmayı düşünüyoruz. O platform üzerinden yaptığımız çalışmaları hem daha sistemli bir şekilde yapmayı hem de vatandaşlarımızın bu konudaki duyarlılığını artırmayı hedefliyoruz.” dedi. Başkan Keskin’in konuşmasının ardından hayvanseverler söz alarak yaşadıkları sorunları dile getirdi.  Sultanbeyli Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü bünyesinde hizmetlerine devam eden veterinerlik şefliğinde sokak hayvanlarına yönelik şimdiye kadar çok sayıda çalışma yapıldı. Yaralı hayvanlar şeflikte tedavi edilirken, sokaklara düzenli olarak hayvanların beslenmesi için su ve mama bırakılıyor.