Başkan Keskin’den Çocuklara Özel Oyun


Sultanbeyli Belediyesinin özel olarak hazırlattığı çocuk oyunu Hızlı ve Tertemiz, bugün sahiplerine ulaştı. Günün belirli saatlerinde sokağa çıkma kısıtlamasından muaf tutulan çocuklara hediyelerini Belediye Başkanı Hüseyin Keskin verdi.
Koronavirüs günlerinde evde kalarak salgının yayılmasını en aza indiren çocuklar için Sultanbeyli Belediyesi özel bir oyun hazırlattı. Hızlı ve Tertemiz adı verilen oyun sosyal medya üzerinden paylaşıldı ve RT eden herkes oyuna sahip oldu. Belediye Başkanı Hüseyin Keskin de bugün sokağa çıkma yasağından muaf olan çocuklara hediye olarak oyunu takdim etti.

Oyun Nasıl Oynanıyor?

2 ya da 4 kişi ile oynanan oyunda hedef, başlangıç noktasından yola çıkarak engelleri ve sürprizleri aşıp bitiş noktasına varmaktır. Yarışmaya başlamak için oyun haritası açılır, düz bir yüzeye yayılır. Kutu içerisindeki ilerleme ve sürpriz kartları ters olarak haritadaki yerlerine yerleştirilir. Oyuncu sayısı kadar piyon başlangıç noktasına yerleştirilir, en sağdaki oyuncu bir ilerleme kartı çekerek oyuna başlar. Zar içermeyen Hızlı ve Tertemiz’de her oyuncu sırası geldiğinde ilerlemek için bir kart çeker ve kartta yazan adım kadar ilerler. Sürpriz kartı çek hanesine gelen oyuncu bir sürpriz kartı çeker, kartta yazan talimata uyar. Katılımcılar sürpriz kartlarında bazen iyi bazen kötü sürprizlerle karşılaşacaktır. Bitişe ilk varan oyuncu oyunun galibi olur.

“Çocuklarımız İnşallah Daha Güzel Günlere Kavuşacak”

Çocuklara oyunlarını veren Belediye Başkanı Hüseyin Keskin, onlar için özel bir yarışma ürettiklerini kaydederek, “Sultanbeyli Belediyesi olarak bu zorlu süreçte çocuklarımızın yanında olmak istedik. Bu oyunu hazırlattık. Hijyenin önemine değinen ve birlikte vakit geçirmeyi keyifli hale getiren oyunumuzu bugün sahiplerine ulaştırdık. Projemize destek verdikleri için çocuklarımıza ve ailelerine teşekkür ediyor, şimdiden bayramlarını tebrik ediyorum. Koronavirüs salgını geçince inşallah daha güzel günlerde bir araya geleceğiz.” dedi.