Başkan Yazıcı: Birlikte Başarıyoruz

Kars-Ardahan-Iğdırlılar, Tuzla’dan Anadolu’ya Kültürler Buluşması’nda birlikte gece düzenledi. 3 şehrin tek yürek olduğu gecede yörenin kültürel zenginliği Tuzla mozaiğinde renk kattı.
Tuzla Belediyesi 8. Geleneksel Tuzla’dan Anadolu’ya Kültürler Buluşması’nda 15 Şubat 2019 Cuma günü Kars-Ardahan-Iğdırlılar Gecesi düzenlendi. Tuzla Belediyesi Nikah Sarayı ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen geceye Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, MHP Tuzla İlçe Başkanı Erdem Doğruer, AK Parti Tuzla İlçe Başkan Yardımcısı Vedat Erkan, siyasi partiler, sivil toplum kuruluşları ve hemşehri derneklerinin yöneticileri ile Tuzla ve çevresinde yaşayan Kars, Ardahan ve Iğdırlılar katıldı.

Aras, Başkan Yazıcı’ya Teşekkür Etti
Tuzla Kars, Ardahan, Iğdır Dernekleri Platformu Başkanı Efendi Aras, Tuzla’dan Anadolu’ya Kültürler Buluşması organizasyonu için Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı’ya teşekkür etti. Aras, “Tuzla Belediye Başkanımız Dr. Şadi Yazıcı’ya kültürümüzü yaşattığımız gecelerde bize vermiş olduğu desteklerden dolayı teşekkür ediyoruz. Bu geceler değerlerimizi yaşatmanın yanı sıra gelecek nesillere kültürlerimizi aktarmak için de olmazsa olmaz programlardan biridir. Geçmişini bilemeyen, geleceğini kuramaz” dedi.
Tuzla Kars, Ardahan, Iğdır Dernekleri Platformu Başkanı Efendi Aras, günün anısına Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı’ya hediye takdim etti. Geceye katılan tüm dernek başkanlarıyla beraber hatıra fotoğrafı çekildi.

Birlik ve Beraberlik İçinde Tuzla’mızı Daha İyi Noktaya Getiriyoruz
Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, ilçedeki tüm çalışmalarda Hemşehri Dernekleri Platformu ile birlik ve beraberlik içinde çalıştıklarını söyledi. Kars, Ardahan ve Iğdırlılar’a teşekkür eden Başkan Yazıcı, “Her zaman yüreğimizdesiniz. Hemşehri Dernekleri Platformu’nda birlik ve beraberlik içinde en güzel şekilde Tuzlamız’ı daha iyi noktaya getirmeye çalışıyoruz. Tuzla ortak çatısı altında bütün dertlerimizi paylaşıyoruz, hizmetlerimizi birlikte yapıyoruz. Yaptığımız bütün çalışmalarda kentimizi uzak bir noktada değil İstanbul’un merkezi ilçesi gibi büyütmek, dezavantajlarımıza rağmen insanların gelip görmeyi arzu edecekleri bir kent yapmak için gayret sarf ettik. Yapmış olduğumuz işlerde de Tuzla kendini gösterdi, iyi bir noktaya çıktı. Daha çok birlikteliğe, daha çok samimiyete, birbirimizle daha çok yüreklerimizi tokuşturmaya ihtiyacımız var” şeklinde konuştu.
Kars-Ardahan-Iğdırlılar gecesinde Kars Halk Oyunları Topluluğu folklor gösterisini sahneledi, sanatçılar hemşehrilerine yöre türküleriyle seslendi. Gece, Ercan Şimşekoğlu ve Gökmen Dursun’un aşık atışmasıyla devam etti. Aşıklar, atışmanın ardından Cumhuriyet şiirini birlikte okudu.