Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım, Ümraniye Belediyesi Hayvan Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’nde ameliyata katıldı. Ümraniye Belediyesi’nin yaptığı son teknolojik yatırımlarla daha güçlü müdahale kapasitesine ulaşan ameliyathanede, aynı anda yapılan iki kedinin ameliyatına katılan Başkan Yıldırım, çalışmaları yerinde gördü. Ameliyat başlamadan önce kediler ameliyata dikkatli bir şekilde hazırlandı. Kedilerin herhangi bir sağlık sorunu olup olmadığı ve  hamilelik durumları doppler cihazı sayesinde kontrol edildi. Bu hazırlıkların ardından her iki kedi de başarılı bir şekilde ameliyat edildi.

Çalışmaları yerinde gören Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım, “Burası bir sene içerisinde inanılmaz derecede geliştirilerek hizmet etmeye başladı. Örneğin burada doppler cihazı var. Hayvanın karnında yavru var mı, hastalığı var mı, hepsini ölçüyor. Kısacası her türlü tesisatımız var. Her türlü imkanlar seferber edildi. Yeter ki biz o küçük dostlarımıza en iyi hizmeti yapalım” dedi.

Sokak hayvanlarına yönelik kısırlaştırma ameliyatlarının başarılı bir şekilde yapıldığını ifade eden Başkan Yıldırım, “Onun dışında her türlü ameliyatı Ümraniye Hayvan Barınağımızda yapabiliyoruz. Kırık, çıkık bilhassa kedilerimizde, köpeklerde. Ben bundan dolayı burada çalışan veteriner ve sağlık birimi arkadaşlarımıza hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu. 

Hayvan sevgisinin önemine dikkat çeken Başkan Yıldırım, “Bunlar bizim küçük dostlarımız. Hayvan sevgisi olmayan insanlarda insan sevgisi de olmaz, Allah sevgisi de olmaz, peygamber sevgisi de olmaz. Onun için hayvanları mutlaka korumalıyız. Onlar korunmaya muhtaç. Bizim dinimizden gelen, örfümüzden gelen bu adeti mutlaka yaşatmalıyız. Ben buradan bir çağrı yapıyorum. Mutlaka küçük çocuklarımıza   hayvanları sevdirelim. Küçükken sevdirelim ki dışarda onlardan korkmasınlar. Onlar bizim canlarımız, dostlarımız” diye konuştu.

Geleceğe yönelik hayvan barınağı projesinin müjdesini de veren Başkan Yıldırım, “Ümraniye Belediyesi olarak bu barınağı daha hijyenik bir hale getirip temizledik. Daha düzgün bir hale getirdik ama yenisini yapacağız, yeni projemiz var. Herhalde ilçe belediyeler arasında örnek olacak bir projeyi hayata kısa zamanda da geçirmiş olacağız” ifadelerini kullandı.