BELEDİYE DESTEĞİYLE 20 KAT ARTTI

 

İlçe Sağlık Müdürlüğünün ücretsiz kanser taramasına Pendik Belediyesinin desteği ilgiyi arttırdı. Geçen yıl 30 kişinin yararlandığı hizmete 2019 başından bugüne 580 kişi başvurdu. İlçe Sağlık Müdürü Gökhan İlhan: “Belediyemizin de desteğiyle hedefimiz bu sayıyı 50 bine çıkarmak” dedi.

Pendik İlçe Sağlık Müdürlüğünün uzun zamandır sürdürdüğü ücretsiz kanser taramalarına ilgi Pendik Belediyesinin destek vermesiyle arttı. Uygulamadan 2018 yılında 30 kişi yararlanırken bu sayı yılın ilk 10 ayında 580’i buldu. Pendik İlçe Sağlık Müdürü Gökhan İlhan, ücretsiz kanser tarama hizmetinden birçok vatandaşın habersiz olduğunu, iletişim kanallarının artması ve özellikle Pendik Belediyesinin araç desteğiyle uygulamaya ilginin arttığını belirtti. Meme, rahim ve kolon kanserlerine yönelik tarama yaptıklarını belirten Gökhan İlhan: “Hedefimiz belediyemizin de desteğiyle kanser taramalarından 50 bin kişinin yararlanması.” dedi.

Ücretsiz taramadan nasıl yararlanılacak?

Ücretsiz kanser taraması İlçe Sağlık Müdürlüğü binasında haftada iki defa gerçekleştiriliyor. Yararlanmak için bağlı bulunan Aile Sağlığı Merkezi’ne (ASM) başvurmak yeterli oluyor. Başvurunun ardından belirlenen gün ve saatte belediyeye ait otobüs vatandaşları alarak İlçe Sağlık Müdürlüğüne bırakıyor. Tarama işlemi sonrasında vatandaşlar tekrar alındıkları ASM’lerebırakılıyor.

Servis gün ve saatlerine haberin fotoğraflar bölümünden ulaşılabilirken uygulamayla ilgili 0216 396 16 30 numaralı telefonundan ayrıntılı bilgi alınabiliyor.