Beykoz Gönül Sofrası Şehit Aileleri ve Gazileri Ağırladı

 

Beykoz Belediyesi ve Beykoz Kaymakamlığı’nın birlikte tertiplediği “Gönül Sofrası” İftarı’na ilçedeki şehit aileleri ve gaziler konuk oldu.
 

İlçe sakinleri için her akşam mahallelerde kurulan sokak iftarları tüm bereketi ve samimiyetiyle sürerken, toplumun farklı kesimlerini buluşturan “Gönül Sofrası” İftarı şehit ailelerini ve gazileri ağırladı.

İBB Beykoz Korusu Sosyal Tesisleri’nde düzenlenen iftarda Beykoz Kaymakamı Ahmet Katırcı, Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek, İBB Başkan Danışmanı Adem Sefer, Gaziler Derneği Başkanı Sefa Altı, Beykoz Müftüsü Ali Efe, belediye başkan yardımcıları, meclis üyeleri, başkan danışmanları ve ilçe protokolü şehit ve gazi aileleriyle birlikte oruç açtı.

İftar öncesinde Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek misafirlerini kapıda karşılarken, Kaymakam Ahmet Katırcı da tek tek masaları gezerek şehit ve gazi yakınlarıyla sohbet etti.

Akşam ezanıyla birlikte açılan oruçların ardından Beykoz Müftüsü Ali Efe yemek duası yaptırdı. 

Kaymakam Katırcı: “Bu Memleketin Şehidi De Gazisi De Bitmez” 

İftarda şehit ve gazi ailelerine hitap eden Beykoz Kaymakamı Ahmet Katırcı: “Bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır. Vatan eğer uğrunda ölen varsa vatandır. Bu memleketin şehidi de gazisi de bitmez. Bu memleket dünyanın gördüğü en büyük ihanete sahne oldu. Kendi askerlerinden çıkan asker görünümlülerin ihanetlerini gördük. Onca şeye rağmen yine ayaktayız. Kendi içinde bu kadar kahraman çıkaran memlekette hala istikbaline kast eden hainlerin olması gariptir. Her şeye hazırlıklı olmak zorundayız.” dedi.

Başkan Çelikbilek: “Bu Topraklar Övülmüş Topraklardır”

Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek ise: “Bu topraklar övülmüş topraklardır. Peygamberimizin övgüsüne mazhar olmuş bir kentteyiz. Ve bu ülkenin insanları her zaman vatanını seven insanlardır. İmanınız varsa vatan sevginiz doğaldır. Hepimizin yüreğinde iman vardı ki 15 Temmuzda nasıl ayağa kalktı. O gece şehit ve gazi olanlar bizim kardeşimizdir. Dualarımızda hiçbir şehidimizi ayrı tutmayız. 1071’den bu yana bütün şehit ve gaziler bizimdir. 15 Temmuz akşamı 81 milyon insan o hain kalkışmaya karşı durdu. Allah bu milletten razı olsun. Bu milletin inancı varken topla tüfekle bütün dünya gelsin yine de biz bir karış toprak vermeyeceğiz.” şeklinde konuştu.

Gaziler Derneği Başkanı Sefa Altı da konuşmasında 10 yıldan bu yana kendilerini iftarda ağırlayan, şehit ve gazi ailelerinin her zaman yanında olan Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek’e teşekkür etti.