BİRLİKTEN KUVVET DOĞAR

 

İlçemizde kadın, aile ve çocuk üzerine çalışan sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri düzenlenen kahvaltı programında bir araya geldi. Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı’nın eşi Dr. Fatma Yazıcı, Tuzla Belediyesi Başkan Yardımcısı Tülay Kalav, sivil toplum kuruluşlarının kadın temsilcileri katıldı.
Tuzla’da hizmet veren STK’lardan Ensar Vakfı, İlim Yayma Cemiyeti, Yeşilay Şubesi, Kızılay Şubesi, Kent Konseyi Kadın Çocuk Aile Çalışma Grubu, Cumhuriyet Kadınları Derneği, Mutlu Yuva Mutlu Yaşam Derneği, İnsani Yardım Vakfı (İHH), Tihmender Derneği, Anadolu Çocuk Eğitim Platformu, Kent Konseyi Gençlik Merkezi, Kent Konseyi Okul Aile Birliği Komisyonu, Kent Konseyi Genel Kurul, Tuzla Belediyesi Gönülelleri, Kent Konseyi Kadın Meclisi, Tuzla Sahil Kadın Spor Takımı’nın katıldığı tanışma programında sivil toplum kuruluşları projeleri ile ilgili bilgiler verdi.
Kahvaltı programının açılış konuşmasını yapan Tuzla Belediyesi Başkan Yardımcısı Tülay Kalav yapmış olduğu konuşmada, “ Öncelikle bizleri çalışmalarımızda her zaman destekleyen Belediye Başkanımız Dr. Şadi Yazıcı’ya teşekkür ediyorum sizlere de Başkanımızın selamlarını iletiyorum. Derdi aynı olanların aynı masada bir araya gelip dertlenmesi, dertleri azaltır. Bu toplantıların amaçlarından biri de saha da aynı amaç doğrultusunda çalışan sivil toplum kuruluşlarının buluşmasını sağlamaktır. Bu toplantımızda birlikte neler yapabileceğimizi iştişare edeceğiz. Evrensel değerler doğrultusunda kendi öz değerlerimiz ışığında yol yürüme gayretindeyiz. Gönüllü olarak çalışmak bambaşka bir şeydir. Gönüllülük, insanı manevi olarak mutluluğa erdiren önemli bir çalışmadır. Şahsım adına gönüllük esaslı çalışan dostlarla bir arada olmaktan mutluluk duyuyorum” dedi.
Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı’nın eşi Dr. Fatma Yazıcı, konuşmasında “ Tuzla’da birçok STK ile dirsek temasında çok güzel işler yaptık. Yapmış olduğumuz işlerle, gönüllük ruhunu biraz daha genişleterek, hem Tuzla’ya hem dünyaya güzel bir örnek olmak için güç birliği yapmak istiyoruz. Güç birliği yaparsak daha güzel işler daha kolay ortaya çıkar. Belediyemiz kadın ve aileyi çok önemsediği için Kadın ve Aile Müdürlüğü kuruldu. Başkan Yardımcımızın başkanlığında Kadın Koordinasyon Merkezimizin yönetiminde daha güzel işleri, daha güçlü, daha kolay yapacağız.
Sadece ailemize faydalı değil topluma çevreye özellikle toplumun ana çekirdeği aileye ve o çekirdeğin ana başlığı kadına dokunmaya çalışıyoruz. Bütün canlılara faydalı olabilmek büyük başlığı altında, kadını ve çocuğu önemsiyoruz. Kadını bir basamak daha yukarı çıkarmak demek, toplumu yukarı çıkarmak demektir. Kadını önemsediğimiz için kadın ile ilgili faaliyetlere hız vermeye devam ediyoruz. Kadınlarımızı hem maddi hem manevi destekleyecek olan projelere toplumun çok ihtiyacı var. Bu bağlamda yapmış olduğunuz çalışmalardan dolayı her birinize çok teşekkür ediyorum. Hangi fikirden hangi düşünceden olursak olalım birlikte iş yapabilir olmanın en güzel örneğini Tuzla’da sergiliyoruz. Bu birliktelik umarım Türkiye’ye örnek olur. Gönüllük çok yüce bir davadır. Belediye Başkanımız ‘Başkasına faydalı olmayan kötüdür’ diyor. Mutlaka bir başkasına dokunup, mutluluğu bir başkasının gözünde aramak gerekiyor. Gerçek mutluluğunda orda olduğunu gönüllü fark ettiği zaman artık onu kimse tutamıyor. Sizler bunun en güzel örneklerini sergiliyorsunuz. Bizlerinde amacı sizlere destek olmak çünkü bu ulvi işte bizde sizin yaptığınız sevaplardan sevap kazanmaya çalışıyoruz. Bu birlikteler ile çok daha güzel işler yapabileceğimize inanıyorum. Belediye Başkanımızın kadın ve çocuk denildiği zaman desteklemeyeceği hiçbir şey yok. Bu destekle aşamayacağımız hiç bir şey yok. Katılımınızdan dolayı her birinize teşekkür ediyorum” dedi.
Sivil toplum kuruluşlarının yapmış olduğu çalışmaları ve taleplerini anlattıkları tanışma programı, toplu fotoğraf çekimi ile son buldu.