ÇEKMEKÖY'E İKİNCİ METRO HATTI


Kullanıma açılan Üsküdar-Çekmeköy metro hattının ardından planlanan Çekmeköy-Yenidoğan-Sultanbeyli metrosunun çalışmaları devam ediyor.

 

Türkiye’nin ilk sürücüsüz metrosu olma özelliğine sahip M5 Çekmeköy-Üsküdar metrosu Ekim 2018’de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın teşrifleriyle gerçekleşen bir törenle kullanıma açıldı. Bu hat, geçen kısa süre içinde Brüksel Merkezli Uluslararası Toplu Taşımacılar Birliği’nin yaptığı araştırmalar sonucunda yolcu taşıma kapasitesi ile dünyada üçüncü, Avrupa’da birinci oldu. Tek seferde 1620 kişi taşıyabilme kapasitesi bulunan hatta günde ortalama 180 bin kişi yolculuk yapıyor

M5 hattın devamı olarak projelendirilen Çekmeköy-Sultanbeyli metro hattının çalışmaları, Yenidoğan-Hastane metro hattı ile birlikte devam ediyor. Yenidoğan, Taşdelen, Güngören, Aydınlar, Sarıgazi duraklarıyla Sultanbeyli-Çekmeköy-Üsküdar metro hattına bağlanılacak. Dudullu istasyonunda Bostancı hattı ile entegre olan hatla, Marmaray bağlantısı sayesinde Avrupa yakasına kolay ve hızlı ulaşım sağlanacak.

Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz,” 2009 yılındaki adaylık sürecimizde, ‘ilçemize metro getireceğiz,’ dediğimizde yapamazlar demişlerdi. Elhamdülillah sözümüzü yerine getirdik. Üsküdar-Çekmeköy metro hattı ilk önce Tepeüstüne kadar planlanmıştı. O dönem İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile ısrarlı görüşmelerimiz sonucunda yapılan ihale iptal edildi ve hattın Çekmeköy’e kadar uzatılması sağlandı. Şimdi bu hat, Sultanbeyli’ne kadar uzatılıyor ve Taşdelen, Güngören, Aydınlar Mahalleleri’mizden geçecek.   Allah nasip ederse önümüzdeki yıllar içinde metro ile ilgili yeni müjdeler vermek için çalışıyoruz,” dedi.