"Çocuk Sokağı", "Çocuk Üniversitesi" gibi Türkiye'de ilk olan projelerle çocukların yüzünü  güldüren Esenler Belediyesi, şimdi de çocukların hayallerini gerçeğe dönüştürüyor. Esenler Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü'nün "365 Gün 365 Çocuk 365 Hayal" projesi kapsamında ortak hayallerde buluşan çocukların hediyeleri düzenlenen bir törenle kendilerine verildi. 15 Temmuz Millet Bahçesi'nde düzenlenen programa; AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Fatma Betül Sayan Kaya, Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, AK Parti Esenler İlçe Başkanı Umut Özkan ve hayal edip kazanan çocuklarla aileleri katıldı.

Adeta bayram yeri gibi olan etkinlik alanı, binlerce çocuk ve onların hayalleriyle doluydu. Programda ilk konuşmayı yapan AK Parti Esenler İlçe Başkanı Umut Özkan, "Çocuk gülerse dünya güler, insanlık güler. İşte bu düşünceyle başlatılan proje ile Esenler Belediyemiz çok güzel bir işe imza attı ve çocukların hayallerini gerçekleştirdi. İnşallah yavrularımızın diledikleri, hayalleri hep gerçek olur" dedi.

"365 Gün 365 Çocuk 365 Hayal" projesi ile Esenlerli çocukların hayallerine gerçeğe dönüştüren Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, projenin detaylarını şu ifadelerle anlattı:

"Geçen yıl okullar açıldığında okullarımıza 'Hayal Kumbaraları' koyduk. Bütün çocuklarımız hayallerini yazıp buraya attılar. Biz bu hayalleri teker teker okuduk, bir kutuda topladık ve noter huzurunda çekilişini yaptık. Her gün bir çocuğumuza denk gelecek şekilde bir çocuğumuzun hayalini gerçekleştiriyoruz. Kimisi bisikletim olsun dedi bisiklet aldık, kimisi akülü arabam olsun dedi akülü araba aldık. Bir çocuğumuz da dedi ki, ben bir pasta ustasıyla pasta yapmak istiyorum, şu an burada pasta yapıyorlar. Hasılı, ben şunu yapmak istiyordum ama onu yapacak imkânım yoktu diyen hangi çocuğumuz varsa, biz Esenler Belediyesi sana yardımcı olmaya hazırız diyoruz. Yeter ki sen hayal kur. Allah’ın izniyle çocuklarımızın hayallerini gerçekleştirecek güce sahibiz. 180 tane çocuğumuz hayaline bugün kavuşacak. Ben inanıyorum ki, bu çocuklarımız hayallerinin gerçekleştiği bu şehirde, şehirle kurdukları gönül bağlarını daha da güçlendirecekler."

Çocuklara, hayal kurmaktan vazgeçmemelerini söyleyen AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Fatma Betül Sayan Kaya, şunları söyledi:

"Çocuklarımız için buradayız, çocuklarımız için bir aradayız. AK Parti ile yaklaşık 17 yıl önce milletimizin hayallerini gerçekleştirmek üzere, Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde yola çıktık. Bugüne kadar önümüze çıkarılan engelleri aşa aşa milletimizin hayallerini gerçekleştirdik. Ülkemizde her alanda attığımız dev adımlarla devrim niteliğinde hizmetleri ülkemize kazandırdık. Elhamdülillah hayal olan bir çok şeyi gerçekleştirdik. Evlatlarımıza buradan seslenmek istiyorum. Lütfen hayal kurun. Hayallerinize set çekmeyin. Hayallerinize ulaşmak için gayret edin. Bizler sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde AK Parti hükümetleri olarak, yanınızdayız, arkanızdayız. Sizler için hayallerinizin gerçek olması için gece gündüz çalışmaya devam edeceğiz. Biz bu milletin evlatlarına güveniyoruz." 

Konuşmaların ardından AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Fatma Betül Sayan Kaya ve Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, okullara konulan "Hayal Kumbaraları"ndan çıkan ve patenden bisiklete, tabletten kitap setine, kültür gezilerinden akülü arabaya kadar çocukların hediyelerini verdiler. Hayallerine kavuşan ve sevinçleri gözlerinden okunan çocuklar, Başkan amcalarına teşekkür ettiler. Spor ve sanat dünyasının ünlüleri ile fotoğraf çektirmekten Umre ziyaretine kadar çok farklı ve bireysel hayaller de yıl sonuna kadar proje kapsamıyla gerçekleştirilecek.