Ermenistan ile Azerbaycan arasında Dağlık Karabağ sınırında çıkan çatışmalar dördüncü gününde. 2016 yılından bu yana en kanlı çatışmalara sahne olan bölgedeki yüksek tansiyon devam ediyor.

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi ise çatışmalardan dolayı endişe duyduğunu dile getirdi ve taraflara görüşmelere başlamaları çağrısında bulundu. Dağlık Karabağ'da Pazar günü başlayan ve onlarca kişinin öldüğü çatışmaların ardından dün iki ülke de birbirini Karabağ dışındaki topraklarını hedefe almakla suçladı.

ABD ve Rusya'nın taraflara çatışmanın durdurulması için yaptıkları çağrıya rağmen, bu gelişmeler çatışmaların tırmanabileceğinin sinyalini verdi. Azerbaycan Başkanı İlham Aliyev dün görüşme ihtimalini kesinlikle reddettiğini açıkladı. Ermenistan Başbakanı Nikol Pashinyan çatışmalar devam ederken görüşmelerin yapılamayacağını söyledi.

Azerbeycan: "2.300 Ermenistan askerinin etkisiz hale getirildi"

Azerbaycan Savunma Bakanlığı, gece boyunca çatışmaların devam ettiğini açıklayarak, 2.300 Ermenistan askerinin etkisiz hale getirildiğini duyurdu. Bakanlık tarafından yapılan açıklamada, “27-30 Eylül tarihlerinde 2.300 Ermenistan askerinin öldüğü ve yaralandığı, yaklaşık 130 tank ve zırhlı aracın, 200’den fazla top ve füze sisteminin, yaklaşık 25 hava savunma sisteminin, 6 komuta yönetim ve komuta gözlem mıntıkasının, 5 mühimmat deposunun, yaklaşık 50 tanksavar silahının ve 55 otomobil imha edildi” ifadesi kullanıldı.

Dağlık Karabağ'daki çatışmaları görüşmek üzere acil toplanan Birleşmiş Milletler (BM) Güvenlik Konseyi, çatışmalara derhal son verilmesi çağrısında bulundu.