Depremler hakkındaki açıklamalar kan dondurdu!

Büyük depremler...
Depremler hakkında yapılan son açıklama kan dondurdu. ABD'de yapılan araştırmalarda ortaya çıkan sonuçlar dünyayı ürküttü. Büyük depremlerin nasıl ortaya çıktığını araştıran bilim insanlarının son dakika yaptığı açıklamalar şoke etti. İşte son zamanlarda yaşanan depremler hakkında şoke eden o gerçek...

ABD'deki Los Alamos Ulusal Laboratuvarı'ndan bilim insanları bu yeni buluşun depremlerin nasıl meydana geldiği konusunda aydınlatıcı bilgiler vereceğine inanıyor. Araştırma ekibi, Kaliforniya'nın güneyindeki 2008 – 2017 yılları arasında en az 4 şiddetindeki depremleri araştırarak, bu depremlerin en az yüzde 72'sinin küçük öncülerden sonra meydana geldiğini ortaya çıkardı.
Los Angeles Times gazetesinin haberine göre, araştırma ekibinden Daniel Trugman, depremsismolojisindeki en büyük soru işaretlerinden birinin, depremlerin nasıl başladığı olduğunu söyledi. Orta ölçekli depremlerin bile bir dizi öncü sarsıntının ardından geldiği biliniyor.

Bu araştırma ise şiddetli depremlerin 3 ile 35 gün arasında devam eden öncü sarsıntılardan sonra meydana geldiğini gösterdi. Ancak bilim insanları, araştırmadan çıkan sonuçlar ışığında meydana gelen hafif sarsıntılardan hep endişe duyulması gerektiği anlamına gelmediğini vurguluyor.
İstatiksel olarak depremlerin sadece yüzde 5'i büyük sarsıntılar oluşturuyor. Ayrıca bu bulgularla da büyük depremin, saatini ve ölçeğini kesin olarak bilineceği anlamına gelmiyor.

Ancak depremlerin giderek nasıl daha şiddetli olabileceğini anlamanın, bilim insanlarına artçı sarsıntıları tahmin etme konusunda aydınlatacağı ifade ediliyor.
Habere göre, söz konusu yeni araştırma, aynı zamanda deprem öncesi uyarı hızını da geliştirebilecek.
Bilgisayarların mikro sarsıntıların büyük sarsıntıya yakınlığını saptaması ve çoğu büyük depremlerin hafif sarsıntılardan sonra geldiğinin bilinmesi sayesinde bu uyarının dakikalar öncesinden sistem tarafından yapılarak uyarı sisteminin hızlandırılabilmesine yardım edebilecek.


Araştırmanın sonuçları, Geophysical Research Letters bilim dergisinde yayımlandı.
Her zaman ilgiyle takip edilen kehanetler şu sıralar daha fazla merak ediliyor. Bunun nedenleri arasında sosyal medyanın gücü, eski kütüphanelerdeki bilgilerin dijital mecraya aktarılması Nostradamus, Baba Vanga ve Alois Irlmaier gibi ünlü kahinlerin kehanetlerinin gerçeğe dönüşmesi bunun nedenleri arasında yer alıyor. Nostradamus'un Türkiye kehanetlerini okuyunca çok şaşıracaksınız...


GÜNEY ASYA'DAN SONRA TÜRKİYE'DE DEPREM OLACAK

Endonezya'da yakın zamanda meydana gelen depremler sonrası uzmanlar 'kehanet doğru mu olacak' tartışması başladı. Ancak kehanetler İngiliz uzmanları ikiye bölmüş durumda.


Zira uzmanlar depremlerle ilgili Nostradamus'un Yüzyıllar adlı kitabındaki bölümleri farklı şekillerde yorumluyorlar.
Deprem olacağı kehanetine karşı çıkan bir isim Fransız uzman Fontbrune. Fontrune'ye göre Nostradamus'ın deprem kehaneti çoktan gerçekleşti. Kitabın üçüncü cildindeki Türkiye depremi kehaneti Gölcük depremiydi ve yeni bir deprem olmayacak.
KEHANETLER DEPREMLE SINIRLI DEĞİL

Deprem ve savaş Fransız şifre çözücü Jean-Charles De Fontbrune'ye göre, Türkiye ilk olarak ikinci cildin 52'nci dörtlüğünde geçiyor:Astrolojiden faydalanarak kehanetlerinde kesin zamanlama verileri kullanan ilk kahin olan Nostradamus'un Türkiye kehanetleri depremle de sınırlı değil.
Deprem ve savaş Fransız şifre çözücü Jean-Charles De Fontbrune'ye göre, Türkiye ilk olarak ikinci cildin 52'nci dörtlüğünde geçiyor:

Geceler boyunca yeryüzü sallanacak, sonraki baharda iki kez daha olacak Korent, Efes denizde boğulacak, yiğit şampiyonlar savaşa girecek…

İnsanlık yeraltına sığındı! 'Bize yeryüzünde yaşam hakkı yok'
Binali Yıldırım, Çengelköy'de vatandaşlarla buluştu
Duyanlar inanamıyor! Kadınlar evlenebilmek için başlık parası bile ödüyorlar...
Tatilcilere dikkat: bu hatalar "yorgun" döndürüyor!
Zehra Çilingiroğlu’nun bu hali bildiğiniz gibi değil! Görenler şoke oldu
Türkiye'nin 45'inci milli parkı "Botan Vadisi"


Fontbrune'un ismini veremediği bir ülke iki deniz (Ege ve Karadeniz) arasından geçerek Yunanistan ve Türkiye'ye karşı yola çıkacak. Ardından iki ülke askeri savaşa girecek Türkiye ile ilgili ikinci kehanet üçüncü cildin üçüncü dörtlüğünde geçiyor.
Mars, Merkür ve Ay bir araya gelecek, Güney'de korkunç bir kuraklık görülecek Asya'nın dibindeki toprak sarsılacak Korent ve Efes'te karışıklık…
Nostradamus'a göre III. Dünya Savaşı 2076'da meydana geliyor. Şifre çözücü Peter McHoll, bütün bu engelleri kavramaya yönelik karmaşık bir ruh haline rağmen ünlü kahinin bu işi inanılamayacak bir başarıyla kazandığını söylüyor.
Aynı zamanda McHoll'e göre bu başarı oldukça şaşırtıcı. Ve kehanetler, daha yakından ve derinlemesine incelendikçe, hayret verici, hatta ürkütücü olmakta…
Yüzyıllar kitabında yaklaşmakta olan büyük bir salgın hastalığa dair birçok dize vardır. İncelemelere göre Nostradamus, etkisi çok büyük olacak ve ABD'yi sarsacak bir salgından söz ediyor. Bunlar HIV virüsü, depresyon, uyuşturucu bağımlılığı, yoksulluk, deli dana, cehalet ve ön yargı…
Nostradamus, çevre felaketlerine ilişkin kehanetlerinde, güneş ve ayın bir bulutla örtüleceğini ve dünyanın karanlık içinde kalacağını öne sürüyor. Kehanetlerin şifrelerini okuyan uzmanlardan Fransız Peter Lemesurier, küresel ısınmaya ve kahinin birinci cilt 17'inci dörtlüğüne dikkat çekiyor.
Kırk yıl hiç gökkuşağı görülmeyecek Sonra kırk yıl boyunca her gün görülecek kurak topraklar daha da kuraklaşacak Ardından dev su baskınları gelecek.