Yardımları taşıyan tırlar, Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, Üsküdar Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek,  Kızılay, Milli Eğitim Bakanlığı, İnsani Yardım Vakfı İHH, Sadakataşı Derneği, Deniz Feneri Derneği, Aziz Mahmud Hüdai Vakfı ve Togem-Der kuruluşlarının temsilcileri ile Üsküdarlılar tarafından Harem Otopark Meydanı’ndan İdlib’e dualar eşiğinde uğurlandı. 

Uğurlama töreninde konuşan Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, İdlib’teki mazlum halka yardımın hem insani hem de dinimizin gereği olduğunu söyledi:
‘’Bu sefer menzilimizde İdlib var. Milyonlarca mazlum ve çaresiz Suriye vatandaşı, sonu gelmek bilmeyen bir vekalet savaşının ortasında, bombalardan, saldırılardan, tecavüzlerden kaçarak İdlib’de toplandılar. İdlib neresi biliyor musunuz? Hatay’a 50 kilometre mesafede. Şöyle izah edeyim. Harem Gebze arası da 50 kilometre. Yani İdlib bizim kapı komşumuz. Ve burada bugün itibariyle en büyük insanlık dramlarından biri yaşanıyor. Savaştan önce 1,5 milyon insanın yaşadığı İdlib’te şimdi 4 milyondan fazla insan açlıkla, soğukla, ölümle mücadele ediyor. Zalim ve katil bir kukla diktatörün hırsı, halk düşmanlığı yüzünden milyonlarca insan öldü. Daha da ölsün istiyorlar. Acı olan şu ki; bu insanların bizden başka kimsesi yok. Böylesi bir tabloya yürek mi dayanır? 2011 yılından beri Türkiye milletiyle, devletiyle bu tabloda mazlumdan yana durdu, duruyor.’’


‘’Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın defalarca dile getirdiği gibi Suriyeli kardeşlerimizi yalnız bırakmayacağız’’ diyen Başkan Türkmen sözlerini şöyle sürdürdü:


‘Devletimiz bir çözüm için gece gündüz çalışırken biz de boş durmamalıyız dedik. En azından yaraya bir pansuman yapsak, biraz su versek, ekmeğimizi, paltomuzu paylaşsak dedik ve hemşerilerimize çağrıda bulunduk. Üsküdar olarak İdlib'deki insanlık dramına karşı başlattığımız Elden Ele, Gönülden Gönüle, Üsküdar'dan İdlib'e adlı yardım kampanyamızı tamamladık. 7’den 70’e Üsküdarlılar, İstanbullular ellerini bize uzattılar. İşte bugün TIR'larımız yola çıkmak için dualarımızı bekliyor. Bilgi Evleri'ne, kültür merkezlerimize veya doğrudan Belediyemize getirdiğiniz yardımlara, biz de tüm imkânlarımızla kendi yardımlarımızı ekledik. Başka şehirlerden, şehrimizin, ülkemizin firmalarından, Üsküdar esnafından, kurumlardan gelen yardımlar oldu. Onları da ekledik. İblib’de kadınların ve çocukların, gazilerin, yaşlıların bir nebze olsun yüzü gülse bizim için bu dünyalara bedeldir. TIR’larımızın yolu açık olsun.’’ şeklinde konuştu.
Konuşmaların ardından Harem Otopark Meydanı’nda toplanan onlarca TIR dualar ve korno sesleri eşliğinde yıla çıkarıldı. İlk TIR’ın koltuğuna ise Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen oturdu. 


Türkmen otopark meydanına toplanan Üsküdarlıların alkışları eşliğinde yardım TIR’ını yola çıkardı. 


Battaniyeden kuru bakliyata, oyuncaktan sobaya kadar her türlü yiyecek, giyecek, barınma ve yaşam malzemesi 80 TIR’la İdlib’e ulaştırılıyor. Üsküdar belediyesi ayrıca 300 adet briket ev yapımı için gerekli maddi imkânı da yine Kızılay aracılığı ile İdlib halkına gönderdi.