Esenler’ de Ömer Döngeloğlu Sohbeti

 

Ramazan ayının merhamet mevsimi olduğunu söyleyen İlahiyatçı Yazar Ömer Döngeloğlu, "Ramazan'ın son günlerinde daha çok ibadete, tövbe istiğfara sarılalım. Ramazan kurtarma sınavı gibidir" dedi.

 

Esenler Belediyesi'nin, "Ramazan Diriliştir" konseptiyle Dörtyol Meydanı'nda düzenlediği Ramazan etkinliklerinde İlahiyatçı Yazar, Esenlerlilerle bir araya geldi. Programa; AK Parti İstanbul Milletvekili Volkan Bozkır, Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, AK Parti Esenler İlçe Başkanı Umut Özkan ve çok sayıda vatandaş katıldı.

 

RAMAZAN, MERHAMET MEVSİMİ

 

Ramazan ayının merhamet mevsimi olduğunu söyleyen Ömer Döngeloğlu şu ifadeleri kullandı:

 

"Ramazan ayı bizi birçok şeyle müjdeler. Kurtarma sınavı gibi, Allah'ın bir merhamet mevsimi gibidir. Sofralara, kalplere merhamet gelir. Nafile ibadetlerimizin farz gibi sevap yazıldığı, farzlara yetmiş kat sevap yazıldığı bu ay, Allah'ın merhametiyle izah edilir. Ramazan'ın son günlerinde daha çok ibadete, tövbe istiğfara sarılalım. Geçmişi kurtaracaksak, bu mevsimde kurtaracağız."

 

DÖRTYOL MEYDANI BİR ÜNİVERSİTE GİBİ

 

Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu da, Dörtyol Meydanı'nda yapılan programların ilme katkı sağladığını belirterek, "Dörtyol Meydanı bir üniversite, bir eğitim alanı oldu. Biz burada binlerce program yaptık. Bu programlarda gönül dolusu sohbetler, muhabbetler eyledik ve birçok şeyi yeni öğrendik, yeniden hatırladık, yeniden başladık. Bu iyilik ve güzelliklere vesile olduğumuz için Rabb'ime hamd ediyorum ve bu fırsatı bize verdiğiniz için siz Esenlerli kardeşlerime teşekkür ediyorum" diye konuştu.

 

KADİR GECESİ'NDE BU MEYDANDA BULUŞALIM

 

AK Parti İstanbul Milletvekili Volkan Bozkır da Esenler'de Ramazan ayının bir başka yaşandığını söyledikten sonra, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla, Kadir Gecesi'nde gerçekleştirilecek "10 Bin Hatim, 100 Bin Dua" programına Esenlerlileri davet etti.

 

ERZURUMSPOR'UN BAŞARILI KALECİSİ ESENLER'DE

 

Erzurumspor'un Süper Lig'e çıkmasına büyük katkı sağlayan, takımın başarılı kalecisi Hakan Canbazoğlu da geceye katılarak Esenlerliler'in Ramazan'ını kutladı. Protokol üyeleri de Canbazoğlu'nu başarılarından dolayı tebrik ettiler.

 

İLAHİLER GÖNÜLLERE DOKUNDU

 

Gecenin sonunda sanatçı Agâh öncülüğündeki "Gönlümüzden Esenler-Mest-ü Hayrânım", okudukları ilahilerle ve tasavvuf eserleriyle gönüllere hitap etti.