Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Esenler Belediyesi’nin geri dönüşümle ilgili yaptığı çalışmalar kapsamında “Sıfır Atık” projesine verdikleri destekleri tebrik etti. Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu’dan, belediyenin ESMATİK projesi ile ilgili de bilgi aldı. Kurum, ESMATİK’e pet şişe atarak ESMATİK Kart’a para puan yükledikten sonra, bu projeyi Bakanlık olarak destekleyeceklerinin sözünü verdi ve Esenler’deki tüm ilkokul ve orta okulların hepsine ESMATİK koyulacağını açıkladı.

HER TÜRLÜ DESTEĞİ SAĞLAYACAĞIZ

Esenler’deki okullar için müjdeli haberi veren Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum,”Esenler’deki tüm ilkokul ve orta okullara yıl sonuna kadar ESMATİK’ler yerleştireceğiz. Bakanlığımız, Esenler Belediyesi’ne hem maddi hem de teknik destek sağlayacaktır. Bunu Valiliğimiz ile yaptığımız protokolle birlikte İstanbul’daki bütün okullarımızda hayata geçireceğiz. Öğrencilerimiz bir taraftan tasarruf edecek, bir taraftan da kendi harçlıklarını kendileri çıkarabilecek duruma gelecekler” dedi.

ESMATİK’TEN 16 BİN 340 EKMEK, 13 BİN 800 TL HARÇLIK

Esenler Belediyesi’nin Türkiye’de bir ilk olan ve atık maddelerden puan kazandıran ESMATİK projesi sayesinde Esenlerliler, ESMATİK’lere attıkları pet şişe, cam şişe ve alüminyum metal kutular karşılığında ESMATİK Kart’larında biriken puanlarla ücretsiz ekmek alma hakkına sahip oluyorlar. ESMATİK Kart’ta biriken puanlar karşılığında bugüne kadar toplam 16 bin 340 ekmek, anlaşmalı fırınlardan ücretsiz alındı.

Okullara koyulan ESMATİK’ten ise çocuklar biriktirdikleri puanlarla kendi harçlıklarını kendileri kazandılar. 4 okulda öğrencilerin ESMATİK Kart’larına topladıkları puanlar karşılığında 13 bin 800 TL harçlık katkısı sağlandı. ESMATİK projesi, Altın Karınca Belediyecilik Ödülleri’nde “Sürdürülebilir Çevre Yönetimi” kategorisinde birincilik ödülüne lâyık görüldü.