Esenyurtlulara KOSGEB Desteğiyle İş İmkanı

Esenyurt Belediyesi ve KOSGEB işbirliği ile düzenlenen girişimcilik eğitimleri başladı. Vatandaşlar eğitim sonunda alacakları girişimcilik belgesiyle kendi işini kurma imkanı bulacak.

Esenyurt Belediyesi’nin KOSGEB işbirliğiyle başlattığı Girişimcilik Eğitimi protokolünün ilk programı başladı. Esenyurt Belediyesi Sürekli Eğitim Merkezi’nde başlayan eğitim programının ilk ayağını mülakat oluşturdu. Mülakata katılan 200 Esenyurtlu vatandaştan 30’u girişimcilik eğitimini almaya hak kazandı. Vatandaşlara kolaylık sağlamak amacıyla başlatılan uygulamada dersler Cumartesi ve Pazar günleri 30’ar kişilik gruplardan halinde toplam 32 saat sürüyor. Eğitimlerde kursiyerler KOSGEB kredisini alabilmek için proje hazırlamanın inceliklerini öğreniyor. İlçedeki vatandaşlar için ücretsiz olarak verilen eğitimlere katılan kursiyerlerin kurs bitiminde belgeleri e-devlet hesaplarına işleniyor. Yetkililer, Esenyurtluların yoğun ilgi gösterdiği bu uygulamanın düzenli aralıklarla olarak devam edeceğini söyledi.

 


Kursiyerlere kredi imkanı sağlanıyor

 

Eğitime katılan vatandaşlar, girişimcilik belgelerini alarak hazırladıkları iş planlarıyla KOSGEB’e kredi için başvuru yapabiliyorlar. Onaylanan projelerin sahipleri KOSGEB girişimcilik desteği alarak kendi işini kurma imkanı buluyor. Açılan bu yeni işyerleri bir yandan ülke ekonomisine katkıda bulunurken, diğer yandan da işe alımlarla istihdamı artırıyor.