Megakent İstanbul'da sokakta yaşayan evsizler için ihbar hattı oluşturuldu. İstanbul Valiliği tarafından başlatılan yardım kampanyasına 39 ilçenin kaymakamlıklarının destekleri ile bimekan vatandaşlara yardım eli uzanıyor. Bu kapsamda Pendik Kaymakamı Dr. Hülya Kaya koordinesinde ilçede kalacak yeri bulunmayan kimsesizler için harekete geçildi. Tespit edilen kimsesiz vatandaşlar, İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerince Bimekan Barınma Evleri'ne yerleştirilerek temel ihtiyaçları karşılanıyor.

Kar yağışının başlamasının ardından çalışmalara hız vererek daha çok vatandaşa ulaşmayı hedefleyen Kaymakam Dr. Kaya, "Heyecanla beklediğimiz kar İstanbul'u Aydos Tepesi'nden selamladı. Bu soğuk günde evsiz vatandaşlarımızın yeme-içme giyecek, temizlik ve barınma ihtiyaçlarını, sivil toplum kuruluşlarımızın işbirliğiyle gideriyoruz. Bimekan vatandaşlarımızı Emniyet birimlerine bildirebilirsiniz." açıklamasında bulundu.

Bimekan Barın Evleri'nde Dört Dörtlük Hizmet

Misafirhane mantığı ile oluşturulan Bimekan'da gidecek yeri olmayan ve sokakta yaşamak zorunda olan vatandaşlara öz bakım hizmetlerinin yanı sıra giyim yardımında da bulunuluyor. Ayrıca memleketine gitmek isteyenlere de yardım ediliyor. Misafirlerin saç sakal kesimleri yapılıyor, kişisel bakımları için malzemeleri tedarik ediliyor.