Gençler İstanbul’u Keşfediyor...

Genç Gelecek tarafından yaz ayı boyunca İstanbul'un tarihi ve turistik yerleri ziyaret etme amacıyla düzenlenen “Gençler Keşfediyor” projesi gençlerin yoğun katılımı altında devam ediyor.

Yoğun geçen eğitim sürecinin ardından gençler, yaz etkinlikleri ile hem eğleniyor hem de tarihi mekânlar hakkında bilgi sahibi oluyor.

İstanbul gezisinin ilk durağı Eyüp Sultan Camisi oldu. Gençler tarihi şehzade yolundan geçerek Eyüp Sultan Cami ve Eyüp El-Ensari Hazretleri’nin türbesini ziyaret ederek dua etti. Daha sonra 428 ve 443 tarihleri arasında İmparator II. Theodosius tarafından, Bozdoğan Kemeri (Valens Su Kemeri) vasıtasıyla su depolamasını sağlamak amacıyla inşa edilen 1600 yıllık Şerefiye Sarnıcı gezildi.

Gezinin üçüncü durağı olan Miniatürk gezisi ile gençler ülkemizin her köşesinden tarihi öneme sahip bir çok eserin maketlerini inceleme fırsatı buldu. Miniatürk içinde sergilenmekte olan İstanbul’dan 59, Anadolu coğrafyasından 57, bugün Türkiye sınırları dışında olan 12 eseri de görme fırsatı yakaladı. Gezinin ardından gençler öğle yemeğini Miniatürk de yedi.

Gezinin son durağı ise Panorama 1453 oldu. İstanbul’un fetih tarihi, görsel ve rehber eşliğinde anlatılarak, öğrencilere İstanbul’un fethini konu edinen Panorama 1453 Müzesi gezdirildi. Gençler bir çağın kapanıp yeni bir çağın açılmasına tanıklık ederek fethin gerçekleştiği döneme gitti. Ayrıca gençler fethi gerçekleştiren Fatih Sultan Mehmet hakkında da bilgi sahibi oldu.

Gezi sonunda tarihi değerleri inceleme fırsatı yakaladıklarını belirten gençler, bu imkanları kendilerine sağlayan Belediye Başkanı Av. Şeyma Döğücü’ye teşekkür etti.