Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ve İstanbul Kalkınma Ajansı’nın desteğiyle hizmete açılan ve ücretsiz olarak faaliyet gösterecek olan Atölye Üsküdar Girişimcilik ve İnovasyon Merkezi; AR-GE, yazılım, inovasyon ve girişimcilik kavramları etrafında hayata geçirilecek yeni projeleri şekillendirecek.

Üsküdar Belediyesi Hizmet Binası’nda bulunan Atölye Üsküdar Girişimcilik ve İnovasyon Merkezi’nin açılış törenine Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, Üsküdar İlçe Milli Eğitim Müdürü Sinan Aydın, İstanbul Kalkınma Ajansı üyeleri, akademisyenler ve üniversite öğrencileri katılım sağladı.

Başkan Türkmen açılış konuşmasında, “Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımız ve İstanbul Kalkınma Ajansı’nın desteğiyle hayata geçirdiğimiz Atölye Üsküdar Girişimcilik ve İnovasyon Merkezi ile AR-GE, yazılım, inovasyon, girişimcilik kavramlarının izini sürdük. Vizyonumuzun temelinde “Sürdürülebilir Kalkınma” var. Burada araştırma ve yenilik bilincinin, teknoloji ve bilim kültürünün uygulama temelli olarak gelişmesini sağlayan bir yapıdan bahsediyoruz. Buna göre merkezimizde girişimciler için ofisler, eğitimler için interaktif sınıflar, yeni nesil teknolojilere yönelik Ar-Ge projelerinin hayat bulacağı bir AR-Ge laboratuvarı yer alacak. Bu kapsamda çok önemli programlar hazırladık. Burası Üsküdar, burası Türkiye’nin eğitim oranı yüksek yerlerinden biri. Böyle olunca taleplerin de düzeyi yükseliyor. Bizim, sizler için daha çok çalışmamız gerekiyor. Biz de öyle yapıyoruz. Dünya çapında bir yerel yönetim hizmeti sunuyoruz. Atölye Üsküdar bunun en iyi ve şimdilik en son örneği oldu. Herkes için, İstanbul için hayırlı uğurlu olsun.” şeklinde konuştu.

Projelerini hayata geçirmek isteyen girişimciler www.atolyeuskudar.com adresinden detaylı bilgi alabilir ve online kayıt yaptırabilirler.