Kağıthane Belediyesi’nin üyesi olduğu Mahalli İdareler Kamu İş SendikasI ve Hizmet-İş Sendikası ile yaptığı görüşmeler sonrasında işçi personelin 1 Ekim 2020 - 30 Haziran 2022 arasındaki dönemi kapsayacak iş sözleşmesi taraflar arasında imzalandı.

Ücret ve Sosyal Haklarda İyileştirmeler Yapıldı

Kağıthane Belediyesi’ne bağlı Kağıthane Turizm  Personel ve İnşaat A.Ş. çalışanlarını kapsayan sözleşme gereği, işçilerin ücret ve sosyal haklarında iyileştirmeler yapıldı. Sözleşmeye göre birinci yıl işçilerin ücretlerine % 13,5; yan ödemeler ve ikramiyeler ile birlikte de %20’ye yakın zam almış oldu. Sözleşmeye göre ikinci yıl için ise enflasyon oranında zam yapılacak.

Kağıthane Belediyesi'nde 28 Ekim 2020 tarihinde gerçekleştirilen Toplu İş Sözleşmesi törenine Belediye Başkanı Mevlüt Öztekin, Hizmet-İş Genel Başkan Vekili Hüseyin Öz,  İstanbul 1 No’lu Şube Başkanı Mustafa Canpolat, MİKSEN Genel Sekreteri Av. Zekeriya Sancı ile belediye ve sendika temsilcileri katıldı.

Başkan Öztekin: ''İşçinin hakkı her şeyin üstündedir''

Toplu İş Sözleşmesi'nin çalışanlar adına hayırlı olmasını dileyen Belediye Başkanı Mevlüt Öztekin, Hz. Peygamber'in 'İşçinin hakkını alın teri kurumadan veriniz' sözünü şiar edindiklerini belirterek; ''Mesai arkadaşlarımız huzurla işlerinin başında olsunlar istiyoruz. Çünkü işçi hakkını alırsa işini iyi şekilde yapar. İşçinin işini iyi yapması demekse, vatandaşlarımızın iyi hizmet alması demektir. Göreve gelişimizin üzerinden bir yıldan fazla bir zaman geçti. Vatandaşlarımıza sözünü verdiğimiz projelerimizi bir bir gerçekleştiriyoruz. Tamamında işçilerimizin büyük emek ve gayreti var. '' diye konuştu.

Hizmet-İş Sendikası ve Hak-İş Konfederasyonu Genel Başkanı Mahmut Arslan, işçiyi ve emeği korumak adına imzalanan sözleşmeden ötürü Başkan Öztekin'e teşekkürlerini iletti.

Hizmet-İş Genel Başkan Vekili Hüseyin Öz ise; '' Kağıthane çalışanlarıyla mazimiz 25 sene öncesine tekabül ediyor. 1995 yılından bugüne kadar üyelerimiz için hiç durmaksızın çalıştık. İş barışını bozmadan, uzlaşma yolunu kendimize şiar edindik. Alın terinin karşılığını alma mücadelesinden daha güzel bir hizmet olamaz. Bugün kadroya kavuşturduğumuz emekçi kardeşlerimizin ilk toplu iş sözleşmesini imzalamanın gururunu yaşıyoruz. Toplu iş sözleşmemiz üyemiz emekçi kardeşlerimize ve Kağıthane Belediyemize hayırlı olsun” dedi.