Pendik’e ikinci kez geldiğini belirten Mamuşa Belediye Başkanı Abdulhandi Krasnic, Türk bayrağını, Türk örf ve adetlerini Mamuşa’da yaşatmaya gayret ettiklerini söyledi. Konuşmasında İdlib’teki şehitlerimizi de unutmayan Abdulhandi Krasnic: “Şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Türkiye, Suriye’de gerekeni yapıyor, bundan sonra da yapacaktır.” dedi.

Başkan Ahmet Cin: “Mamuşa’nın bizim için önemi büyük”

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Belediye Başkanı Ahmet Cin, Pendik Belediyesinin birçok kardeş şehri olduğunu söyleyerek “Dünyanın farklı bölgelerinden çok sayıda kardeş şehrimiz var; ama Mamuşa’nın bizim için ayrı bir yeri var, Türk nüfusu açısından önemi büyük. Kültürel ve ticari ilişkilerin daha da gelişmesi adına ilk fırsatta bölgeye gideceğiz.” şeklinde konuştu.

Nüfusun tamamına yakını Türklerden oluşuyor

Kosova’nın güneybatısında yer alan Mamuşa’nın nüfusunun tamamına yakını Türk. Bugün Mamuşa'da Türk Silahlı Kuvvetleri Barış Gücü’nün bir kısmı bulunmakta. Hemen hemen her evde Türk bayrağı bulunan kasabada herkes Türkçe konuşup Türk televizyon kanallarını izliyor. Mamuşa’nın şuanki nüfusunun dışında, bu nüfusun yarıdan fazlası da Türkiye’de özellikle Bursa ve Salihli (Manisa) gibi yerlerde yaşamaktadır.