Recep Tayyip Erdoğan, FETÖ’yle mücadeleye dikkat çekerek, “Bu örgütün ülkemiz ve varlık gösterdiği tüm ülkeler için oluşturduğu tehdidi tüm boyutlarıyla ortaya koyduk” dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Beştepe’de samimi görüntüler eşliğinde karşıladığı Kazakistan Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev ile baş başa görüşerek Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği Konseyi’nin üçüncü toplantısına başkanlık etti. Erdoğan, Nazarbayev’le düzenlediği ortak basın toplantısında şunları söyledi:

“Mevkidaşımla görüşmelerimizde ikili gündemimizdeki tüm konuları samimi şekilde değerlendirme imkânı bulduk. Son derece kapsamlı ve verimli istişareler yaptık. Ülkelerimiz arasında beş anlaşmayı imzaladık. Yatırım Forumu kapsamında toplam portföyü yaklaşık 2 milyar dolara yaklaşan 20’den fazla belge iki ülkenin ilgili kurumları ve özel sektör firmaları arasında imzalandı. Görüşmelerimizle FETÖ’yle mücadele konusunda bir fikri alışveriş yaptık. Bu örgütün ülkemiz, milletimiz ve varlık gösterdiği tüm ülkeler için oluşturduğu tehdidi tüm boyutlarıyla ortaya koyduk. İlgili arkadaşlarımızı görevlendirdik. Bugün ekonomi, ticaret, savunma, kültür ve eğitim başta olmak üzere ikili gündemimizde yer alan meseleleri ele alma fırsatı bulduk. Türkiye-Kazakistan ilişkilerinin her alanda mükemmel düzeye ulaşması için önümüzdeki dönemde çabalarımızı daha da yoğunlaştıracağız.”

Nazarbayev de konuşmasında Türkiye’nin Kazakistan’ın en yakın, güvenilir ve stratejik partnerlerinden biri olduğunu söyleyerek şu ifadeleri kullandı: “İşbirliğimiz devam etmektedir. Cumhurbaşkanı Erdoğan’la çeşitli konularda fikir alışverişinde bulunduk. Uluslararası problemler ve Astana ile ilgili fikir teatisinde bulunduk. Gündemdeki bölgesel, küresel konularda bizim istikametlerimiz aynı. İki ülke arasındaki işbirliğinin artacağına inanıyorum. İki ülke arasındaki işbirliğini genişletmek bizim başlıca amacımızdır. Ekonomi ve yatırım konularında görüşmeler yaptık. Ticaret hacmimiz geçen yıl 1.9 milyar dolar oldu. Gelecekte 10 milyar dolara yükseltmek için önümüze bir hedef koyduk. Ticaret ve yatırım konusunu görüştük. 2 milyar dolarlık projelere imza attık. Bunları hayata geçirmek için çaba sarf etmemiz gerekiyor.”