Esenler Belediyesi, “vosvosist” ekibiyle birlikte, halk arasında “vosvos” olarak bilinen Volkswagen’in efsane araçlarıyla korona virüs farkındalığı oluşturdu. Sosyal sorumluluk projeleriyle dikkat çeken “vosvosist” ekibinin ve Esenler Belediyesi’nin rengârenk 12 adet vosvos’u, Esenler 15 Temmuz Millet Bahçesi’nden nostaljik kornalarına basarak harekete geçti.

 VOSVOSLARDAN VATANDAŞA: EVDE KALIN

 Maske giydirilmiş vosvoslar, üzerlerindeki özel ses sistemiyle birlikte korona virüse karşı vatandaşları maske, mesafe ve hijyen konularında hatırlatmalar yaparak bilgilendirdi. Vosvoslar, vatandaşları evde kalmaya davet ederek, emektar sağlık çalışanlarına da teşekkür etti. Efsane vosvoslar korona virüs farkındalığı oluşturarak, trafiğe renk kattı. Konvoy, tüm Esenler’i ve çevre yolunu gezerek Dörtyol Meydanı’nda turu sonlandırdı.

 NOSTALJİK VOSVOSLARLA TEDBİRLERİ HATIRLATTIK

 Esenler’de ‘maske, mesafe ve temizlik’ tedbirlerini hatırlatmak ve vatandaşlara moral vermek için nostaljik vosvoslarla korona farkındalığı oluşturduklarını söyleyen Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu, şu şekilde konuştu:

 “Virüs belasıyla ilgili dünyanın her yerinde farklı tedbirler konusunda bir gayret söz konusu.Ülkemiz de, bu konuda ciddi bir gayret ortaya koyarak virüsle mücadele konusunda mesafeler katediyor. Hepimiz biliyoruz ki, bu mücadelede maske, mesafe ve temizlik çok önemli ve anlamlı. Bu, toplumsal hafızamızda yer etmesi ve sürekli hatırlatılması gereken bir konu. Biz de istedik ki bu farkındalıklarla, bu önemli 3 maddeyi yeniden hatırlatalım. Virüsle mücadelede en önemli şey, bizim göstereceğimiz gayrettir. Virüsün gücü, bizim göstereceğimiz gayretimizin üzerinde değildir. Bunları yerine getirdiğimizde, en azından kendimizi ve sevdiklerimizi korumuş oluruz. Biz de Esenler’deki bütün kardeşlerimizin dikkatini buraya çekmek için böyle bir organizasyon gerçekleştirdik.  Bu araçlar bizim hafızamızda çok önemli ve nostaljiktir. Bu araçların sahiplerine de bize bu kampanyada destek verdikleri için çok teşekkür ediyorum. Bugün araçlarımızla sokakları dolaşarak, ‘maske, mesafe ve temizlik’ önlemlerini tekrar hatırlatacağız. Sevdiklerimiz için bu kurallara dikkat edeceğiz ki bu beladan biran önce kurtulalım.”