Prof.Dr. Kemal Sayar’ın “Salgın Sürecinde Öğrendiklerimiz” söyleşi programı ile 5 Ekim tarihinde Kültür Sanat sezonunu açan Üsküdar Belediyesi, You Tube ve Instagram hesaplarından canlı yayınlanan programları Üsküdarlılarla buluşturuyor.

6 Ekim Salı akşamı moderatörlüğünü Beşi­r Ayvazoğlu’nun yaptığı “Sade Bir Semtini Sevmek” söyleşi etkinliğine konuk olan Mimar Prof. Dr. Si­nan Gen­im “Bir Kültür Muhiti Olarak Ayasofya” yı anlattı.

Yazar Kaan Murat Yanık son romanı olan “Dünyasızlar”ı 13 Ekim Salı akşamı moderatörlüğünü Erkan Şimşek’in yaptığı “Kitap Söyleşileri” programında anlatarak yazarlık deneyimini izleyicileri ile paylaştı.

16 Ekim’de yayınlanan moderatörlüğünü Sefa Özkaya’nın yaptığı “Kültür ve Edebiyatımızda İstanbul” söyleşi programına Prof. Dr. Abdullah Uçman konuk oldu.

Ekim ayının özel etkinliği olarak Prof. Dr. Okan Yeşilot’un moderatörlüğünde 18 Ekim akşamı yayınlanan “Azerbaycan Tarihi ve Karabağ Meselesi” söyleşi programına Dr. Mehdi Genceli, Dr. Telman Nusretoğlu ve Dr. Ramin Sadıgov konuşmacı olarak katıldı.

İki usta isim Şair Prof. Dr. Nurullah Genç ve Yazar Hayati İnanç’ın bir araya geldiği “Şiir Medeniyeti” söyleşi programı 22 Ekim akşamı Valide Sultan Gemisi’nden canlı yayınla izleyicilere keyifli bir sohbetle Boğaz turu yaşattı.

27 Ekim akşamı moderatörlüğünü Kemal Karaöz’ün yaptığı ve Özer Özel’in konuk olduğu “Üsküdar İçre Musiki” dinleti programı Hz. Muhammed’e bestelenen naat-ı şerifler eşliğinde yaklaşık 1 saat sürdü.

29 Ekim’de yayınlanan moderatörlüğü Prof. Dr. Al­i Satan’ın yaptığı “Dünden Bugüne Cumhuriyet Tarihi” söyleşi programına Prof. Dr. Vahdett­in Engi­n konuk oldu.

Üsküdar Belediyesi tarafından “Evde Kal Kültür Sanata Bağlı Kal” sloganıyla canlı yayınlanan etkinlikler bütün bir sezon boyunca devam edecek.