Mahyalarla Süslenmiş Alemdağ Caddesinde Binlerce Ümraniyeli Sahur Sofrasında Buluştu

 

 

Ramazan geldiğinde akla gelen ilk ilçelerden biri olmayı başarmış Ümraniye Belediyesi, sahurun bereketini yaşamak için mahyalarla süslenmiş Anadolu Yakasının İstiklali olan Alemdağ Caddesinde 5 yıldızlı sahur sofrası kurdu.

 

Ramazan geldiğinde akla gelen ilk ilçelerden biri olmayı başarmış Ümraniye Belediyesi, sahurun bereketini yaşamak için mahyalarla süslenmiş Anadolu Yakasının İstiklali olan Alemdağ Caddesinde 5 yıldızlı sahur sofrası kurdu.

Ümraniye Belediyesi, kurduğu sahur sofrasında Ramazan’ın bereketini binlerce vatandaşla paylaştı.

Geleneksel hale gelen mahalle iftarları ve dernek iftarlarıyla ilçe sakinlerinin kaynaşmasına ve dayanışmasına vesile olan Ümraniye Belediyesi, bu kez de yayalaştırma projesi kapsamında trafiğe kapatılan ve yeni aydınlatma sistemi ile Ramazan ayına özel mahyalarıyla ışıl ışıl olan Alemdağ Caddesi’nde sahur sofrası kurdu. Sahur vaktinin manevi güzelliğini kalabalık bir sofra etrafında yaşamak isteyen aileler, komşularını ve çocuklarını alarak aynı sofrada bir araya geldi.

Yoğun katılımın olduğu sahur programına AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Mustafa Ataş, Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can ve Eşi Saliha Can’ın yanı sıra; AK Parti İstanbul Milletvekili Adayları Osman Boyraz ve Sabri Balaman, AK Parti Ümraniye İlçe Başkanı Av. Mahmut Eminmollaoğlu, Ümraniye Belediye Başkan Yardımcıları, AK Parti Ümraniye İlçe Başkan Yardımcıları, Ümraniye Belediye Meclis Üyeleri, AK Parti Ümraniye İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri, muhtarlar, STK temsilcileri ve binlerce vatandaş katıldı. Sahur programı Kuran-ı Kerim Tilaveti ile başladı. Daha sonra Başkan Hasan Can sahur programı alanında TV Kanalları TGRT Haber, ATV, Akit TV, Show TV, Çay TV, Rumeli TV, Beyaz TV, A Haber, TV Net, İHA ve DHA ajansları olmak üzere birçok basın mensubuna röportaj vererek canlı yayın bağlantılarına katıldı.

Programda bir konuşma gerçekleştiren AK Parti Ümraniye İlçe Başkanı Av. Mahmut Eminmollaoğlu, “Bizleri böylesine güzel sahur sofrasında bir araya getiren Belediye Başkanımız Hasan Can’a teşekkür ediyoruz” dedi. Eminmollaoğlu, “Bizim gibi ramazanı güzel yaşayamayan gözyaşı döken diğer Müslüman kardeşlerimiz var. Rabbim tüm bu kardeşlerimize yardım etsin” dedi. Eminmollaoğlu, 24 Haziran seçimlerinin önemine vurgu yaparak, “İnşallah seçim sonuçları tüm Türkiye için hayırlı uğurlu olsun. Bu vesileyle hepinize hayırlı sahurlar diliyorum”dedi.

Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can programda gerçekleştirdiği konuşmada, “Allah, birlik ve beraberliğimizi daim eylesin. Rabbim aramıza fitne sokmak isteyenlere fırsat vermesin” dedi. 24 Haziran seçimlerine de değinen Başkan Hasan Can, seçim sonuçlarının tüm Türkiye’ye ve İslam Âlemine hayırlı olmasını temenni ediyorum. Bu duygu ve düşüncelerle şimdiden hepinize hayırlı Ramazanlar diliyorum. Allah yar ve yardımcımız olsun” dedi.

AK Parti İstanbul Milletvekili Adayı Sabri Balaman selamlama konuşması yaparak, “Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can’a ilçeye yaptığı tüm çalışmalarından ve hizmetlerinden dolayı teşekkür ediyorum. Bu vesileyle hepinize katılımlarınızdan dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

AK Parti İstanbul Milletvekili Adayı Osman Boyraz, “Öncelikle Belediye Başkanımıza Ümraniye’nin kaderini değiştirdiği için ve bugün burada binlerce insanı bu bereketli sofralarda bir araya getirdiği için sizler adına çok teşekkür ediyorum” dedi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı, Teşkilat Başkanı ve İstanbul Milletvekili Mustafa Ataş, “Bizleri böyle bir atmosferde bir araya getiren Belediye Başkanımıza ve ekibine çok teşekkür ediyorum. Başı rahmet, ortası mağfiret, sonu ise cehennem azabından kurtuluş olan Ramazan ayınızı ayrı ayrı kutluyorum. Daha nice Ramazanlarımızı birlik, beraberlik ve huzur içerisinde geçirmemizi Rabbimden niyaz ediyorum” dedi. 24 Haziran seçimlerinin önemine vurgu yaparak konuşmasını sürdüren Mustafa Ataş, “Milletimiz bu seçimle yine yeniden tarih yazacak. Milletin iradesinin üzerinde hiçbir güç yoktur. 24 Haziran seçimlerine kadar herkese mesajımızı doğru ulaştırmak zorundayız. Bu vesileyle hepinizin şimdiden Ramazan Bayramını kutluyor, hepinizi Allah’a emanet ediyorum” diyerek konuşmasını bitirdi.

Program, Ümraniye Müftülüğü ilahi korosuyla son buldu.