Esenler Belediyesi’nin hayata geçirdiği Nar Projesi’nin girişimci kadınları, yanlarında bir komşusu ile birlikte ’16 Kasım Dünya Komşular Günü’ne özel hazırlanan “Nar Komşuluğu” kahvaltı programında buluştu. 15 Temmuz Millet Bahçesi’nde düzenlenen programa, Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu ve ilçe sakini 100 yakın kadın, sosyal mesafe ve pandemi kurallarına uyarak katıldı.

Esenler 15 Temmuz Millet Bahçesi’nde yapılan programda kadınlar, evlerinde yaptıkları kek, börek, poğaçaların yanı sıra Esenler Belediyesi’nin ikramı çay ve simit ile Nar kadınlarının kendi elleriyle yaptıkları nar reçeliyle kahvaltılarını yaptılar. İçilen çaylarla sohbet eden komşular, “Komşuluk Günü”nü  nar reçeli ile tatlandırdılar.

GÖKSU REÇEL KAZANININ BAŞINA GEÇTİ

Kadınlar kahvaltı yaparken, bir yandan da dev kazanda nar reçeli kaynadı. Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu da kazanın başına geçti. Nar reçelinin yapımı hakkında bilgi alan Göksu, reçelin limonunu ekleyip kazanda kaynayan reçeli karıştırdı.

PROJEMİZİN ADI NAR, BEREKETİ  TEMSİL EDİYOR

Nar projesiyle Esenlerli kadınların ekonomiye sağladıkları katkının önemine vurgu yapan Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu,”Nar Projesi kadınlarımızın özellikle evde ürettikleri ürünlerin ekonomiye katma değer olarak katılması, bir taraftan da ev ekonomisine katkı sağlaması için organize edilmiş bir proje. Projemizin adı Nar, bereketi  temsil ediyor. Esenler’de yaşayan hanımefendiler bu tip organizasyonlarla hem kendi ev ekonomilerine hem de kent ekonomisine katkıda bulunuyorlar. Bizler de ev hanımlarının el emeğini dijital ortamda pazarlıyoruz” dedi.