PALANDÖKEN-ULUDAĞ BULUŞMASI

Bursa Erzurum Dernekleri Federasyonu tarafından bu yıl 4'ncüsü düzenlenen "Bursa Erzurum Günleri" programının açılışı saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.  Bursa’da Osmangazi ilçesinde bulunan Çarşamba  Pazar Park alanında düzenlenen Erzurum tanıtım günleri etkinliği "Palandöken-Uludağ Buluşması" sloganıyla yapılmakta olup program dört gün boyunca devam etti. Erzurum’un yöresel ürünlerinin yanı sıra kentin tarihi ve turizmi de ilgililere tanıtıldı. Dikkat çeken stantlardan biri de Pasinler Belediyesi oldu. Stantta Pasinler' de üretilen lahana, patates ürünleri, bal, kuru fasulye, Pasinler'e ait has tepside dökülen kadayıf ve termal turizmin tanıtım ekipmanları katılımcıların ilgi odağı oldu.

Pasinler Belediye Başkanı Ahmet Dölekli, termal tanıtımın önemini vurgulayarak; ‘’ Bu yıl da geçen yıllarda olduğu gibi Pasinler  ilçemizin tanıtımında varlık gösterip Başkent Bursa Erzurum günlerine katılım sağladık. Şifalı suları ile aslında belki de Türkiye’nin en önemli termal merkezi olan Pasinler'in  tanıtımı için çaba gösteriyoruz. Yatırımlarda gelmesi halinde belki de birkaç yıl içinde büyük değişimlerin yaşandığı bir konuma geleceğinden kimsenin şüphesi olmasın. Kentsel dönüşüm alanında yapılan çalışmalar sonrasında Pasinlerimiz artık büyük yatırımları beklemektedir.” diye konuştu.

Açılış  törenine, eski İçişleri Bakanı Efkan Ala, Erzurum Valisi  Okay Memiş, Erzurum ve Bursa Millet Vekilleri, Erzurum ve Bursa Büyükşehir Belediye Başkanları, İlçe Kaymakamları,  Belediye Başkanları ve STK Başkanları yanı sıra çok sayıda halkın rehavet gösterdiği Tanıtım Günleri’ne Erzurum’un bazı ilçelerinin katılmadığı da dikkat çekti.