Pendik Belediyesi'nden Gençlere 'Kamp' Fırsatı...

 

Pendik Belediyesi Gençlik Kampı, yeni yüzüyle misafirlerini ağırlamaya başladı. Bu yaz ahşaptan bungalov tipi evlerle donatılan tesis, ilk olarak kız öğrencilere doğa içinde keyifli ve dolu dolu kamp yapma  şansı sundu.

Kurnaköy’de ormanın yanıbaşında kurulan Gençlik Kampı, bu yaz hem konaklama hem de etkinlik olarak daha zengin hale getirildi. Yeni inşa edilmiş bungalovlarda kalan öğrenciler, doğa yürüyüşüyle başladıkları güne çuval yarışı, halat çekme, yumurta yarışı, plaj voleybolu, okçuluk gibi eğlence ve sporu birleştiren oyunlar, satranç ve mangala gibi zihinsel sporlar, macera parkurunda heyecanlı yarışmalarla devam ediyor. Kitap okuyan, film ve belgesel izleyen, seminerlere katılan öğrenciler kamp ateşi etrafında keyifli sohbetlerle de günü noktalıyor. 

Zaman dolu dolu geçiyor

Kampta çok iyi vakit geçirdiklerini belirten Hayrünnisa Yıldırım (12) “Zamanı dolu dolu yaşıyoruz.  Burada ilk kez okçulukla tanıştım. Çok sevdim, ileride de yapmak isterim ” derken, Nezihe Uz (12) ise “Kampın internetten fotoğraflarını görüp çok beğenmiştim. Ailem kaydımı yaptırdı. Gerçekten de çok güzel bir yer” dedi. 14 yaşındaki Eda Koçak ise “Burada yeni arkadaşlar edindim. Yarışmalar ve oyunlar çok eğlenceli. İlk kez kamp ateşi gördüm” şekinde duygularını dile getirdi. 

 Ücretsiz kamp keyfi için kayıtlar internetten yapıldı 

12-16 yaş arası öğrencilerin ücretsiz olarak kalabildiği kamp için başvurular pendik.bel.tr üzerinden online olarak yapıldı.  İlk hafta iki grup halinde kız öğrencilerin ardından ikinci hafta da yine iki grup halinde erkek öğrenciler kamptan faydalanacak.