Esenler Belediyesi Kültür İşleri Müdürlüğü’nün düzenlediği “Tasavuf Sohbetleri” programı, Mutasavvıf Yazar Ömer Tuğrul İnançer’in anlatımıyla Esenler Kültür Sanat YouTube kanalında gerçekleşti. Programda Mutasavvıf Yazar Ömer Tuğrul İnançer’in İpsalalı Ebu’l Hayr’ın “Mevlid” eserinin bir bölümünü ele aldı. Günümüzde Mevlid-i Şerif ile ilgili bilinen yanlışları, Peygamber Efendimiz’in Mevlid-i Şerif’e bakış açısı gibi konuları anlattı.

MEVLİD EFENDİMİZ’E ÖVGÜ ŞİİRİDİR

Mevlid-i Şerif’in caiz olmadığı görüşünü savunan kesimin yanlış bildiğini ifade ederek konuşmasına başlayan İnançer, “Mevlid-i Şerif’in caiz olmadığı görüşü yanlıştır. Mevlid, Peygamber Efendimiz’e övgü şiiridir ve Resulullah’ın doğumunu ve hayatını anlatan bir mesnevidir” dedi.

İNCE KELİMELER VE GÜZEL SES TONUYLA KONUŞURDU

Peygamber Efendimiz’in güzel ahlâkından ve nasıl konuştuğundan söz eden İnançer, “Konuşurken ince kelimeler ve güzel ses tonu ile konuşulmasını, bunun farz olduğunu ve örneklerinin de Kur’an-ı Kerim’de var olduğunu buyururdu. Bizim söylediğimiz sözlerin en güzeli ise Efendimiz Hazretleri hakkındaki Salât-u Selâm’ıdır. Ona da, O’nun ümmetine de selâm olsun” ifadelerini kullandı.