Esenler Belediyesi'nin kardeş belediyesi Malatya Pütürge'de hizmete açacağı "Pütürge Esenler İlçe Terminali"nin temeli atıldı.

Projesi Malatya Büyükşehir Belediyesi, fiziki yapısı ise Esenler Belediyesi tarafından yapılacak Pütürge İlçe Terminali'nin temeli düzenlenen törenle atıldı. Temel atma törenine; Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, Pütürge Kaymakamı Erkan Savar, Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, Pütürge Belediye Başkanı Mehmet Polat ile Malatya İlçe Belediye Başkanları, Evkur Yeni Malatyaspor Kulüp Başkanı Adil Gevrek, TSO Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, Esenler Belediyesi Meclis üyeleri, iş adamları, STK temsilcileri, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.

POLAT'TAN TEŞEKKÜR

Pütürge Belediye Başkanı Mehmet Polat, yaptığı konuşmada Büyükşehir Belediyesi'nin Pütürge ilçesinin gelişimine katkı sağlayacak projeleri hayata geçirdiklerini söyledi. Polat, hizmetlerinden dolayı Büyükşehir Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat’a ve ilçe terminalini Pütürge’ye kazandıran Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu’ya teşekkür etti.

Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu da temel atma törende yaptığı konuşmada şunları söyledi:

"Bedenleri Esenlerde olan, gözü doğduğu topraklarda olan kardeşlerimize hizmeti asli görevimiz olarak kabul ederiz. İnsanın abadı, insanın mutluluğudur. Biz Esenler'de yaşayan insanlarımızın mutluluğunu ve beklentilerini karşılamaya çalışıyoruz. İnsanın en mutluğu olduğu anlar, doğdu yerde kendi hatıralarını görebilmesidir. Esenler’de en fazla nüfusa sahip topluluk Pütürgelilere ait. Aynı mutluluğu ve hüznü yaşadığımız Pütürgelilerle birlikte ilçemize Esenler Belediyemizin imzasını atıyoruz. 3 bin 500 metrekare alan içersinde bin 600 metrekare kapalı alanlı modern otobüs terminalinin temelini atıyoruz. Allah hayırlı eylesin."

HERKESİN EMEĞİ BİZİM İÇİN KUTSALDIR

İstanbul’da çok sayıda Malatyalı'nın yaşadığına dikkat çeken Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, "Göreve gelir gelmez 180 günlük acil eylem planını hazırladık. 314 çalışmadan 112 projemizi hemşerilerimizle paylaştık. 'Birlikte Yürüyeceğiz' sloganıyla çıktığımız yolda bugün açılışı ve temeli atılan projeler yürüyüşümüzün kilometre taşlarıdır. Hep birlikte yürüyerek, emek harcayarak ülkemizin büyümesine katkı sağlayacağız. Herkesin emeği bizim için kutsaldır" şeklinde konuştu. 

Yapılan konuşmaların ardından Pütürge Belediye Başkanı Mehmet Polat, Büyükşehir Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat’a ve Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu’ya bal ve plaket takdim etti. Törenin ardından terminalin ilk harcı döküldü. Göksu, Pütürge Belediyesi yeni hizmet binası ile modern et entegre tesisinin açılışına da katıldı.

 


İNSANIN ABADI, İNSANIN MUTLULUĞUDUR