Ramazan’ın Bereketi Ümraniye’de Yaşanıyor

 

Ümraniye Belediyesinin geleneksel hâle gelen sokak iftarları devam ediyor. Bu kapsamda; Tatlısu, Mehmet Akif, Şerfiali, Yukarı Dudullu Mahalleleri için Şahin Caddesi üzerinde binlerce kişiye iftar verildi.

Ümraniye Belediyesinin geleneksel hâle gelen sokak iftarları devam ediyor. Bu kapsamda; Tatlısu, Mehmet Akif, Şerfiali, Yukarı Dudullu Mahalleleri için Şahin Caddesi üzerinde binlerce kişiye iftar verildi.

Her yıl binlerce Ümraniyeliyi bir araya getiren geleneksel sokak iftarları devam ediyor. Bu kapsamda; Tatlısu, Mehmet Akif, Şerfiali, Yukarı Dudullu Mahalleleri için Şahin Caddesi üzerinde gerçekleşen iftara; Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can’ın yanı sıra;   AK Parti Ümraniye İlçe Başkanı Av. Mahmut Eminmollaoğlu, AK Parti İstanbul Milletvekili Adayı Tuğba Ercan, AK Parti Ümraniye İlçe Gençlik Kolları Başkanı Osman Nuri Anbarkaya, Ümraniye Belediye Başkan Yardımcıları, AK Parti Ümraniye İlçe Başkan Yardımcıları, Ümraniye Belediye Meclis Üyeleri, AK Parti Ümraniye İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri, muhtarlar, mahalle başkanları STK temsilcileri ve binlerce vatandaş katıldı.

İftar programı Kuran-ı Kerim tilaveti ile başladı. Programda bir selamlama konuşması gerçekleştiren AK Parti Mehmet Akif Mahalle Başkanı Serdar Güldal, Başkan Hasan Can’a mahallerine yaptığı hizmetler ve iftar programından dolayı teşekkürlerini sundu.

AK Parti Ümraniye İlçe Gençlik Kolları Başkanı Osman Nuri Anbarkaya da bir selamlama konuşması gerçekleştirerek, Ümraniyelilerle iftar sofrasında bir araya gelmenin mutluluğundan bahsetti ve herkese hayırlı iftarlar diledi.

Programda bir konuşma gerçekleştiren AK Parti Ümraniye İlçe Başkanı Av. Mahmut Eminmollaoğlu, “Öncellikle Rabbim tuttuğunuz oruçları kabul etsin. Dünyanın birçok yerinde Ramazan ayını bizim gibi huzur, bolluk ve bereket içinde geçiremiyor. Bu sebeple israf etmemeli, şükretmeli ve kardeşlerimiz için dua etmeliyiz” dedi ve herkese hayırlı iftarlar dileyerek konuşmasını sonlandırdı.

Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, programda gerçekleştirdiği konuşmada Ümraniye Belediyesinin Ramazanda yaptıkları faaliyetlerden bahsetti. Nikah Sarayında gerçekleştirilen hemşehri iftarları, düğün salonlarında vatandaşlar için verilen iftarlar, evine yetişemeyen vatandaşlara ikram edilen iftariyelikler ve binlerce kişiye verilen mahalle iftarları gibi faaliyetleriyle Ramazan ayını en güzel şekilde yaşadıklarını söyleyen Başkan Hasan Can, “Elbette evlerinizde annelerinizin eşlerinizin yaptığı yemekler çok güzeldir. Fakat bizim yemeklerimizi de aşçılarımız yalnız malzemeyle yapmıyorlar içine muhabbet, sevgi ve besmele katıyorlar. Ayrıca burada komşularımızla hep birlikte aynı sofrada iftar etmenin güzelliğini yaşamak çok önemli. Biz Ümraniye Belediyesi olarak her Ramazan ayında bunu komşularımıza yaşatmak istedik, her yıl da muvaffak olduk Elhamdülillah” dedi.

15 yıldır Türkiye’nin ve Ümraniye’nin gelişiminden bahseden Başkan Hasan Can, Ümraniye’de yaptıkları 400’ün üzerinde kalıcı eserden, sosyal yardım faaliyetlerinden ve Ümraniye’de aç ve açıkta kimsenin olmadığından bahsetti. 24 Haziran seçimlerinde milletin yine doğru kararı vereceğini söyleyen Başkan Hasan Can, tüm şehitlere rahmet ve gazilere şifalar dileyerek konuşmasını sonlandırdı.

Programda bir konuşma gerçekleştiren AK Parti İstanbul Milletvekili Adayı Tuğba Ercan da kalabalık iftar sofrasında Ümraniyelilerle bir araya gelmekten mutluluk duyduğunu dile getirerek 24 Haziran Seçimlerinin önemini anlattı.

Program Ezan-ı Muhammedi’nin okunup oruçların açılmasıyla son buldu.