Şile Limanında deniz temizleme çalışmaları gerçekleştirildi


 
Çevre haftası kapsamında İBB Deniz Hizmetleri, İSTAÇ ve Şile belediyesinin ortak çalışmaları ile  Şile Limanında deniz temizleme çalışmaları gerçekleştirildi. 6 dalgıç ile gerçekleştirilen deniz dibi tarama ve temizleme çalışmalarında Şişelerden lastiklere, cep telefonlarından televizyon ve bilgisayara kadar denizden çıkanlar görenleri şaşırttı.

 

Denizden çıkan atıklar karşısında denizi kirletenlere vatandaşların tepkisi büyük olurken İBB Deniz Hizmetleri ekipleri minimum atık seviyesine Şile’de rastladıklarını dile getirdiler.

 

Temizlik çalışmalarını yerince inceleyen ve çalışmalara katılan Belediye Başkanı Can Tabakoğlu; “Suyu kirletmek, geleceği kirletmektir. bu kapsamda her zaman denizimize, kıyılarımıza yaptığımız çalışmalarla büyük önem verdiğimizi gösterdik. bunların ispatlarından biri de mavi bayraklı plajlarımızdır. Şile, İstanbul’un en temiz denizine sahip ilçesi, burada çıkarılan atıklar nisbeten mütevazi atıklar, tabi yılların birikimi olarak. Farkındalık adına yapılan bir çalışma olduğu için burada bir liman içi temizlik yapılıyor, açık denizde veya liman dışı denizlerimizde böyle bir şey mevcut değil buna müsaade etmiyoruz. Şile kıyıları, plajları, denizi ile tercih edilen bir ilçesi, tercih edilen bir ilçenin deniz temizliğini de tercih edenlerin korumasını tavsiye ediyoruz.” sözleriye Şile’de deniz temizliğine verilen önemi dile getirdi.