Sultanbeyli’de yenilikler devam ediyor. Mülkiyet problemini çözen, Anadolu Yakası’nın en büyük sosyal yaşam alanlarından birine kavuşan ve yakın zamanda 400 yataklı devlet hastanesiyle sağlık alanında devrim yaşayan ilçede, şimdi de hizmetin rengi değişiyor.
Anadolu Yakası’nın geleceğe göz kırpan ilçesi Sultanbeyli, yeni yatırımlarla tanışıyor. Sokaklar yeşilleniyor, caddeler yenileniyor. Bununla birlikte 100 yıllık mülkiyet sorununu tarihin derinliklerine gömen ilçe de hizmetin rengi değişiyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin aldığı kararla artık Sultanbeyli’de turkuaz renkli, D segment taksiler hizmet verecek. 

UKOME Karar Almıştı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB)'nin 31 Mayıs tarihli UKOME kararına göre, ticari taksilere ruhsat yenileme veya araç sahibi değişikliklerinde turkuaz renkli ve en az D segment olması şartı getirildi. Yeni karara göre, İstanbul trafiğinde 0-2 yaş aralığında olmak koşuluyla sadece D ve E segment araçlar ticari taksi olarak kullanılabilecek. Ayrıca sarı taksiler için 5 yaş olan değiştirme şartı, turkuaz ve siyah taksi sınıflarına geçiş yapan taşımacılara 8, elektrikli olanlara ise 10 yaş olarak uygulanacak.

“Hizmetin Rengi Değişmiştir”

Belediye Başkanı Hüseyin Keskin konuyla ilgili yaptığı basın açıklamasında, “İlçemizin en büyük problemlerinden biri olan kırmızı taksiye mahkûmiyet durumumuz böylelikle tarihe karışmıştır. O nedenle bugün tarihi bir gündür. Sultanbeyli, Devlet Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın ve Meclis Başkanımız Sayın Binali Yıldırım’ın teşvikleriyle imar barışı kapsamında mülkiyet sorununu çözmüş, yüzünü aydınlığa çevirmiş, hemen yanıbaşımızda yeşillenen kent meydanı gibi doğayla iç içe bir yerleşim yeri olma konusunda emin adımlarla yürümektedir. Sultanbeyli kültürün marka ilçesidir, Sultanbeyli modern kent anlayışının tüm gereklerini şehre yansıtmayı başararak her daim çağın ilerisinde olmayı hedeflemektedir. İşte bugünden itibaren araçlarımız ilçemizde modern standartlara sahip olarak kaliteli bir şekilde müşteri konforu ön planda tutularak hizmet vereceklerdir. Bugünden itibaren Sultanbeyli’de taşıyıcılık hizmetimizin rengi değişmiştir. Hayırlı uğurlu olsun. Taksici esnafımızın ve hemşehrilerimin şimdiden Kurban Bayramlarını tebrik ediyorum. Güzel hizmetlerle Sultanbeyli’yi buluşturmaya devam edeceğiz.” dedi.

Sultanbeyli Motorlu Taşıyıcılar ve Şoförler Esnaf Odası Başkanı Sefa Polat da yaptığı konuşmada yeni taksilerin hayırlı olmasını diledi. İlçe Kaymakamı Metin Kubilay da Sultanbeyli Belediyesi’nin yaptığı gelişmelerle ilçenin kalkındığını kaydederek, yeni taksilerin hayırlı olmasını diledi.