Sultanbeyli’de Ramazan Bereketi


Sultanbeyli Belediyesi, Ramazan’da da ilçede tek başına yaşayan 65 yaş üstü yaşlıları unutmadı. Belediye ekipleri her gün düzenli olarak 65 yaş üstü tek başına yaşayan yaşlılara iftar yemeği götürüyor. Diğer taraftan ihtiyaç sahiplerine de yardım kolileri ulaştırılmaya devam ediyor.
Birlik, beraberlik ve paylaşma ayı olan Ramazan, Sultanbeyli’de ruhuna uygun olarak yaşanıyor. Koronavirüs sebebiyle sokak iftarlarının yapılmadığı ilçede tek başına yaşayan ve sokağa çıkma kısıtlaması olan 65 yaş ve üstü vatandaşlara her gün iftar yemeği veriliyor. Diğer taraftan sosyal destek müdürlüğüne başvuru yapan ve ihtiyaç sahibi olduğu tespit edilen yaklaşık 2 bin ilçe sakinine de erzak kolisi götürüldü. Bu sayının Ramazan ayı içinde 20 bine ulaşması planlanıyor.

Konuyla ilgili değerlendirme yapan Belediye Başkanı Hüseyin Keskin, herkesin Ramazan ayını tebrik etti. Dünyanın zor bir süreçten geçtiğini ifade eden Başkan Keskin, “Koronavirüs sebebiyle bu yıl hemşehrilerimiz ile iftar sofralarımızda maalesef buluşamıyoruz. Ancak gönlümüz ve yüreğimiz birlikte. İnşallah alınan tedbirler ile bugünleri atlatacağız.” dedi.

Evlerinde tek yaşayan 65 yaş ve üstü yaşlılara iftarlık yemek götürdüklerini ifade eden Başkan Keskin, “Dayanışma ruhuyla başımızın tacı yaşlılarımızı bu zor günlerde de yalnız bırakmıyoruz. Her gün düzenli olarak iftar için yemek götürüyoruz. Ayrıca yardım kumanyalarını da ihtiyaç sahiplerine ulaştırmaya devam ediyoruz.” şeklinde konuştu.