Tansu Çiller: Doğruları söylememden rahatsız olanlar olabilir!


   Eski Başbakan Tansu Çiller, başbakanlığı dönemine yönelik eleştiriler hakkında konuştu. Çiller, "Yaptığım her şey doğruydu demiyorum. Çok gençtik, çok idealisttik, birçok şeyi kısa zaman içinde yapmak isterken karşımda çok geniş bir cephe buldum. Çok yoğun yıpratma kampanyaları ile karşı karşıya kaldım" dedi

Eski Başbakan Tansu Çiller, AK Parti'nin Yenikapı mitingine katılmasından dolayı kendisine yöneltilen eleştirilere yanıt verdi. Çiller, "Korku refleksi olmasa bu kadar tepki olmazdı. Doğruları söylememden rahatsız olanlar olabilir" dedi.

Tansu Çiller, Yenikapı mitingi için, "Dün bir partiyi desteklemek üzere gitmedim" dedi. Çiller, Türkiye'nin zor bir dönemden geçtiğini vurgulayarak, "Çok acil refleks gösterilmesi gereken bir dönemden geçiyoruz. Bunu kim yapabilir? Karşıda 5 birbirine benzemez ittifakı var. Bir de 6’ncı partiyi (HDP) Meclise sokmaya çalışıyorlar. Bu durumda 5 benzemez, ipi dışarıdan tutanın ipine asılarak hareket edecekler. Bunlar Türkiye’nin acil çözüm bekleyen sorunlarına çözüm üretemezler. Dış güçler, Türkiye’yi paramparça ederler" ifadelerini kullandı.

 ÇİLLER YENİKAPI'DA: MİLLİ ŞUURLA BURADAYIM

"YAPTIĞIM HER ŞEY DOĞRUYDU DEMİYORUM"

Çiller, başbakanlığı dönemine ilişkin yöneltilen eleştirilerini yanıtlarken, "Yaptığım her şey doğruydu demiyorum. Çok gençtik, çok idealisttik, birçok şeyi kısa zaman içinde yapmak isterken karşımda çok geniş bir cephe buldum. Çok yoğun yıpratma kampanyaları ile karşı karşıya kaldım" ifadelerini kullandı.

CHP'DEN VE İNCE'DEN ELEŞTİRİLER

AK Parti'nin Yenikapı mitigine katılan Tansu Çiller'i CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğluve CHP'nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce de eleştirmişti.