Tarihi an! Erdoğan yemin etti, yeni sistem başladı
Cumhurbaşkanı Erdoğan, TBMM'ye girerken ayakta alkışlandı ve tarihi törenle yemin etti. Anıtkabir'i ziyaret eden Cumhurbaşkanı, daha sonra Beştepe'ye geçti. Beştepe'deki törene onlarca yabancı devlet başkanı ve başbakan katılıyor.

Gazetecilerin "Size nasıl hitap edelim? Cumhurbaşkanı mı? Başkan mı" sorusuna ise "Başkan diyebilirsiniz" diye yanıt verdi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yemin töreninin ardından Anıtkabir'e gitti.

Türkiye tarihi bir gün yaşıyor, onlarca ülkeden devlet başkanları ve başbakanlar bugünAnkara'da. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) yemin etti ve Türkiye'de yeni dönem başladı.

Anıtkabir'i ziyaret eden Erdoğan, Beştepe'deki görkemli törene katılıyor. Törenin ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan misafir devlet, hükümet ve meclis başkanlarına akşam yemeği verecek. Akşam saatlerinde ise Erdoğan kameraların karşısına geçecek ve yeni dönemin ilk kabinesini Türkiye'ye ilan edecek.

41 PARE TOP ATIŞI

18.00 : Tokat Belediyesi, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yemin etmesinden sonra 41 pare top atışı gerçekleştirdi. Topların atılmasını, çevrede bulunanlar anı cep telefonu kameraları ile görüntüledi.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN İÇİN HATIRA PARA

17.50 : Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan için bugün TBMM’deki yeminin ardından Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde düzenlenecek görkemli tören için 1 TL’lik özel madeni paranın davetlilere dağıtılacağı öğrenildi. Paranın bir yüzünde Külliye’nin ve töreni simgeleyen özel bir tasarımın olacağı da kaydedildi.

17.30 : Cumhurbaşkanı, Anıtkabir defterine şunları yazdı:

"Aziz Atatürk! Cumhuriyetimizin ve demokrasimizin bu önemli dönüm noktasında, 12. Cumhurbaşkanı ve Cumhurbaşkanlığı Hükümeti Sistemi'nin ilk Cumhurbaşkanı olarak, milletimizi yüceltmeye devam edeceğimize söz veriyoruz. Ruhun şad olsun

"Milletimizin birliğini, kardeşliğini güçlendirmeye, ülkemizi  büyütmeye, devletimizi yüceltmeye devam edeceğimize bir kez daha söz  veriyoruz"
 

17.22: Cumhurbaşkanı Erdoğan, Atatürk'ün mozolesine çelenk bıraktı ve ardından İstiklal Marşı okundu.

17.12: Cumhurbaşkanı Erdoğan, Anıtkabir'deki Aslanlı Yol'dan geçiş yapıyor...

17.09: Cumhurbaşkanı Erdoğan Anıtkabir'e geçti.

Gazetecilerin "Size nasıl hitap edelim? Cumhurbaşkanı mı? Başkan mı" sorusuna ise "Başkan diyebilirsiniz" diye yanıt verdi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yemin töreninin ardından Anıtkabir'e geldi.

17.00: Yemin töreniyle başbakan sıfatını kaybeden Binali Yıldırım 002 plakayla geldiği meclisten 06 DE 1096 sivil plakayla ayrıldı. MHP Lideri Bahçeli, Genel Kurul salonuna geri döndü

16.54: Cumhurbaşkanı Erdoğan, Anıtkabir'e doğru yola çıktı.

16.53: Yeminden sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan ilk açıklama: Hayırlı uğurlu olsun...

16.50 : İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yemin metni:

"Cumhurbaşkanı sıfatıyla, Devletin varlığı ve bağımsızlığını, vatanın ve milletin bölünmez bütünlüğünü, milletin kayıtsız ve şartsız egemenliğini koruyacağıma, Anayasaya, hukukun üstünlüğüne, demokrasiye, Atatürk ilke ve inkılâplarına ve lâik Cumhuriyet ilkesine bağlı kalacağıma, milletin huzur ve refahı, millî dayanışma ve adalet anlayışı içinde herkesin insan haklarından ve temel hürriyetlerinden yararlanması ülküsünden ayrılmayacağıma, Türkiye Cumhuriyetinin şan ve şerefini korumak, yüceltmek ve üzerime aldığım görevi tarafsızlıkla yerine getirmek için bütün gücümle çalışacağıma Büyük Türk Milleti ve tarih huzurunda, namusum ve şerefim üzerine and içerim.”

16.45 : Cumhurbaşkanı Erdoğan yemin etti ve Türkiye'de yeni dönem başladı.

Erdoğan'a yemin töreni öncesi mazbatası verildi.