Kağıthane Belediyesi'ne bağlı Personel A.Ş.'nin üyesi bulunduğu Mahalli İdareler Kamu İşveren Sendikası (MİKSEN) ile Özel Güvenlik ve Koruma İşçileri Sendikası (ÖZGÜVEN-SEN) arasında devam etmekte olan Toplu İş Sözleşmesi  görüşmelerinde nihai anlaşmaya varıldı.

Kağıthane Belediyesi'nde görevli güvenlik çalışanlarının haklarında iyileştirmeler sağlayan Toplu İş Sözleşmesi ile ücretlere ilk yıl için %13; yan ödemeler ve ikramiyeler ile birlikte de %20’ye yakın zam yapılmış oldu. Çalışanlara ikinci yıl içinse enflasyon oranında zam yapılacak. Yanı sıra güvenlik hizmetlerinin etkin ve verimli şekilde sürdürülmesi, işveren ve çalışanların hak ve menfaatlerinin korunması, çalışanların ekonomik, sosyal ve kültürel gelişiminin sağlanması konularında mutabakata varıldı.

Toplu İş Sözleşmesi İmza Programı, Kağıthane Belediyesi'nde gerçekleşti. Belediye Başkanı Mevlüt öztekin'in ev sahipliğinde imzalanan sözleşmeye ÖZGÜVEN-SEN Genel Başkanı Ömer Yılmaz, Genel Sekreter Hasan Koç, İl Başkanı Hüseyin İpek, Belediye Başkan Yardımcısı Levent Dirice, Kağıthane Personel A.Ş. Genel Müdürü Fatih Demirsoy, MİKSEN Genel Sekreter Yardımcısı İdris Kayıcı, MİKSEN Uzmanı Av. Haluk Erkin Göçmen ile Hizmet İş Sendikası İşyeri Baş Temsilcisi Aytekin Akpınar katıldı.

Başkan Öztekin sözleşmeyle ilgili '' Güvenlik personelimiz gerektiğinde canını ortaya koyarak mesaisini yapıyor. Yoğun ve stresli bir iş üstlendiklerinin farkındayız. Gerek maddi gerekse moral anlamında rahatlatacak şekilde ücretlerinde iyileştirmeler yaptık. Hayırlı ve bereketli olmasını diliyorum.'' dedi.

ÖZGÜVEN-SEN Genel Başkanı Ömer Yılmaz ise toplu iş sözleşmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, ''Toplu iş sözleşmesinin sendikamıza, Kağıthane Belediyesi'ne ve sendikamız üyesi işçi kardeşlerimize hayırlı olmasını dileriz. Toplu iş sözleşmesinin imzalanmasında emeği geçen başta Belediye Başkanmız olmak üzere herkese teşekkür ediyorum.'' diye konuştu.

Toplu İş Sözleşmesi 1 Temmuz 2022'ye kadar geçerli olacak.