Anlaşma sağlanamadığı için bazı belediyelerde grev kararı alınırken Esenler Belediyesi ile Hizmet İş Sendikası arasında yürütülen toplu iş sözleşmesi görüşmeleri nihayet olumlu sonuçlandı. Esenler Belediyesi'ndeki toplam 67 işçiyi kapsayan, geçtiğimiz Mart ayından bu yana devam eden ve taraflarca kabul edilen toplu iş sözleşme ile işçilere birinci yıl yüzde 12.37, ikinci yıl enflasyon oranında zam yapıldı.

Toplu İş Sözleşmesi, Esenler Belediyesi Konferans Salonu'nda düzenlenen bir törenle Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu ile Hizmet İş Sendikası'nın bağlı bulunduğu Hak-İş Konfederasyonu Genel Başkanı Mahmut Arslan arasında imzalandı.

ESENLER HALKININ HUKUKUNU KORUMALIYIZ

İşçilerin, Esenler halkına hizmet ederken hassasiyetle çalıştıklarını belirten Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, "Biz Esenler halkına hizmet ediyoruz. Esenler halkı bizi kendilerine hizmet etmekle görevlendirdi. Bu hizmeti yaparken, Esenler halkının ve birlikte çalıştığımız kardeşlerimizin hukukunu korumakla mükellefiz. Bu konudaki hassasiyetimiz sonuna kadar devam ediyor. Sözleşmemiz hayırlı olsun" dedi.

HAKLARIMIZ ARTIK ZAMANINDA ÖDENİYOR

"Çalışanlarımızın hakları artık zamanında ödeniyor" diyen Hak-İş Konfederasyonu Genel Başkanı Mahmut Arslan, "Geçmişte uzun yıllar alacakların ödenmediğini biliyoruz, zorluklar vardı. Bugün onları geride bıraktık. Haklar zamanında ödeniyor. Bu sözleşmeler zaten bizim haklarımızı da belirliyor. Statülerimiz ne olursa olsun, hepimiz Esenler'e hizmet ediyoruz. Kamu çalışanı olmak bir ayrıcalık. Çocuklarımızın nafakasını kazanıyoruz ve Esenler'deki insanlara hayırlı bir iş yapıyoruz ve iş güvencemiz var. Bu yüzden en iyisini yapmaya çalışacağız" ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından toplu sözleşme imzalandı ve belediye çalışanları, Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan ve Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu'ya birer teşekkür çiçeği takdim etti. Program, toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.