Bilgi Evi ve Kültür Merkezleri ile ilçenin dört bir yanındaki çocuklara ve gençlere ulaşan Ümraniye Belediyesi, bu merkezlerde verdiği üniversiteye hazırlık ve takviye kursları sayesinde gençlerin daha başarılı olmasını sağlıyor. Geçmiş yıllarda birçok genci üniversiteli yapan Ümraniye Belediyesi; bu yıl da 120 öğrenciyi üniversiteli yaptı.

Bilgi Evi ve Kültür Merkezleri ile ilçenin dört bir yanındaki çocuklara ve gençlere ulaşan Ümraniye Belediyesi, bu merkezlerde verdiği üniversiteye hazırlık ve takviye kursları sayesinde gençlerin daha başarılı olmasını sağlıyor. Geçmiş yıllarda birçok genci üniversiteli yapan Ümraniye Belediyesi; bu yıl da 120 öğrenciyi üniversiteli yaptı.

Ümraniye Belediyesi, üniversiteye hazırlanan gençlere hazırlık kursları verdi. Cemil Meriç Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen kurslarda alanında uzman 10 öğretmen görev aldı. Toplam 210 öğrencinin katıldığı kurslar Eylül’de başlayıp sınav tarihine kadar devam etti. Üniversiteye hazırlık kursları sonrasında gerçekleşen sınavda başarı elde ederek tercih yapmaya hak kazanan öğrencilere rehberlik hizmeti de sunuldu.  Kurslara katılan 210 öğrenciden 120'si girdikleri üniversite sınavı neticesinde üniversitelerin çeşitli programlarına girmeye hak kazandı. Ümraniye Belediyesi, her alanda olduğu gibi eğitim alanındaki hizmetlerine de devam edecek.