Ümraniye Bir Lise Daha Kazanacak!

 

 

Ümraniye Belediyesinin katkılarıyla Türk Eğitim Vakfı tarafından Mehmet Akif Mahallesinde yaptırılacak olan TEV Uğuz Tarık Demirağ Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin temel atma töreni Başkan Hasan Can’ın katılımıyla gerçekleşti.

Ümraniye Belediyesinin katkılarıyla Türk Eğitim Vakfı tarafından Mehmet Akif Mahallesinde yaptırılacak olan TEV Uğuz Tarık Demirağ Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin temel atma töreni Başkan Hasan Can’ın katılımıyla gerçekleşti.

Ümraniye eğitimde gerçekleştirdiği büyük gelişimi yeni okullarla devam ettiriyor. Bu kapsamda, ilçeye Türk Eğitim Vakfı tarafından ve belediyenin destekleriyle kazandırılacak olan; 32 derslik, 1 çok amaçlı salon, 1’er temel mekanik, elektrik ve bilgisayar atölyesi, 1 demiryolu elektrik-elektronik ölçme laboratuarı, 1 teknik çizim atölyesi, 1’er adet resim ve müzik dersliği ile 1’er adet kimya ve biyoloji laboratuarını içeren TEV Uğuz Tarık Demirağ Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin temel atma töreni gerçekleşti. Törene Başkan Hasan Can’ın yanı sıra; AK Parti Erzincan Milletvekili Serkan Bayram, Ümraniye Kaymakamı Suat Dervişoğlu, AK Parti Ümraniye İlçe Başkanı Av. Mahmut Eminmollaoğlu, Türk Eğitim Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Rona Yırcalı ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Bağışçı Merhum Uğuz Tarık Demirağ’ın Kardeşi Suna Eralp, Ümraniye İlçe Millî Eğitim Müdürü Süleyman Gökçimen, Ümraniye Belediye Başkan Yardımcıları, AK Parti Ümraniye İlçe Başkan Yardımcıları, Ümraniye İlçe Millî Eğitim Şube Müdürleri, Belediye Meclis Üyeleri, muhtarlar, mahalle başkanları, STK temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Program Kur’an tilaveti ve Ümraniye Belediyesi Mehteran Takımının gösterisi ile başladı. Ardından İstiklal Marşı okundu ve Saygı Duruşunda bulunuldu.

Mehmet Akif Mahalle Muhtarı Osman Çalık; bir konuşma yaparak her mahalleye olduğu gibi kendi mahallelerine de yapmış olduğu hizmetlerden dolayı Başkan Hasan Can’a teşekkürlerini sundu.

Türk Eğitim Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Rona Yırcalı konuşmasında Türk Eğitim Vakfı faaliyetlerinden bahsetti ve Bağışçı Merhum Uğuz Tarık Demirağ’a rahmet dileyerek Ümraniye Belediyesine katkılarından dolayı teşekkür etti.

Programda bir selamlama konuşması gerçekleştiren Ümraniye İlçe Millî Eğitim Müdürü Süleyman Gökçimen, Ümraniye Belediyesine kültür, sanat ve eğitim konusundaki çalışma ve hizmetleri nedeniyle teşekkür ederek Bağışçı Merhum Uğuz Tarık Demirağ’a Allah’tan rahmet diledi.

AK Parti Ümraniye İlçe Başkanı Av. Mahmut Eminmollaoğlu, programda yaptığı konuşmada Ümraniye’nin son 15 yıldaki gelişimini anlatarak sadece eğitim konusunda değil her alanda birçok çalışma yapıldığını ve Ümraniye’ye 400’ün üzerinde kalıcı eser kazandırıldığını söyledi. Türkiye’nin de büyük bir gelişim gösterdiğini söyleyen Eminmollaoğlu, okulun yapılmasına vesile olan ve emeği geçen herkese teşekkür etti.

Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, programda bir konuşma gerçekleştirerek bağışçı Demirağ ailesi hakkında bilgi verdi. Geçmişte Demirağ ailesinin raylı sistemler hakkındaki yatırımlarını anlatan ve hükûmetimiz sayesinde son 15 yılda bu alanda yaşanan büyük ve köklü gelişmelerden bahseden Başkan Hasan Can; “Bu hizmetler için hükûmetimize ne kadar teşekkür etsek azdır, ayrıca geçmişte bu konuda yatırım yapma cesaretini ortaya koyan Demirağ ailesini saygıyla anıyorum, Rabbim ölmüşlerine rahmet eylesin” dedi.

Göreve geldikleri günden bugüne Ümraniye’nin eğitimine katkı yaptıklarını ve ilçedeki her okulda muhakkak bir hizmetleri olduğunu söyleyen Başkan Hasan Can; “Eğitim davası, millî savunma kadar önemlidir. Ülkemizi eğitimli gençlerimize emanet edeceğiz. Bu vesileyle okulumuzda emeği geçen herkese; bağışçı ailemize, Türk Eğitim Vakfı’na teşekkür ediyorum. Okulumuz hayırlı uğurlu olsun” dedi.

Ümraniye Kaymakamı Suat Dervişoğlu, kısa bir konuşma gerçekleştirerek “Bu güzide yatırımın ülkemize hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi.

AK Parti Erzincan Milletvekili Serkan Bayram, programda bir konuşma gerçekleştirerek “En büyük yatırım insana yapılan yatırımdır” dedi ve emeği geçen herkese teşekkür ederek okulun hayırlı olması temennisinde bulundu.

Programın sonunda Başkan Hasan Can ve Türk Eğitim Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Rona Yırcalı, Bağışçı Merhum Uğuz Tarık Demirağ’ın Kardeşi Suna Eralp’e çiçek takdim etti. Ardından Başkan Hasan Can ve protokolün butona basmasıyla temel atma töreni sona erdi.